Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Bieloruská tlač zverejnila mená atentátnikov, príbuzným hrozí pogrom

Dzmitryj Kanavalav a Vladz Kavaljov
Dzmitryj Kanavalav a Vladz Kavaljov

MINSK - Rodinní príslušníci údajných páchateľov teroristického útoku v Minsku metra sú vystavení nebezpečenstvu pogromov a museli sa uchýliť pod ochranu bieloruskej polície.

Podľa minskej tlače neznámi útočníci napadli niekoľko domov v bieloruskom Vitebsku potom, čo dnes ruský spravodajský server zverejnil mená a adresy údajných atentátnikov.

Krátko po atentáte z minulého pondelka v stanici metra Okťabrskaja v Minsku, kde na následky útoku zahynulo 13 ľudí a takmer 200 bolo zranených, polícia oznámila zadržanie piatich podozrivých, z ktorých traja sa na útoku bezprostredne podieľali a k činu sa priznali.

Polícia oznámila, že mená údajných páchateľov oznámi až po vznesení obvinenia, ale v ruskej tlači sa objavili už dnes. Podľa spravodajského serveru Life News sú hlavnými páchateľmi vitebskí zámočníci Dzmitryj Kanavalav (25) a Vladz Kavaljov (25) a ďalší podozrivý muž menom Mjadzvedzev (28).

Trhavinu vraj vyrobili v pivničnom laboratóriu v panelovom dome, kde žili. Do Minsku sa presťahovali niekoľko mesiacov pred atentátom.

Na byty ich príbuzných vo Vitebsku dnes kamením zaútočil dav neznámych ľudí, ktorí vytĺkli niekoľko okien. Ďalším škodám zabránila polícia, ktorá neskôr obyvateľov napadnutých bytov odviezla na bezpečné miesto.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu