Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Minsk chystá výsluchy opozície: Tancujú na hroboch obetí!

Identikit atentátnikov z metra Zobraziť galériu (3)
Identikit atentátnikov z metra

MINSK - Výsluchy aktivistov bieloruskej opozície, ktorí vraj "tancujú na hroboch" obetí bombového atentátu v Minsku, dnes ohlásil generálny prokurátor krajiny Ryhor Vasilevič.

Bieloruský disent obvinil z "diskreditačných komentárov" a sľúbil, že v internetových diskusiách "zavedie poriadok".

"Niektorí autori komentárov tancujú na hroboch ľudí zabitých v metre a preto budú predvolaní na výsluch," povedal Vasilevič podľa agentúry Interfax. Niektorí užívatelia internetu podľa neho vedú proti Bielorusku diskreditačnú kampaň.

"Na internete je treba zaviesť poriadok," vyhlásil prokurátor. Podľa ruských médií Vasilevič reagoval na špekulácie, ktoré sa často objavujú na opozičných serveroch a v diskusiách na sociálnych sieťach.

Pondelkový bombový útok v Minsku, ktorý zabil 12 ľudí, prišiel podľa nich na objednávku režimu, ktorý si tak otvoril cestu k potlačeniu akéhokoľvek vnútorného odporu.

Štátne médiá naopak naznačujú, že inšpirátorom útoku bola opozície nespokojná s víťazstvom Alexandra Lukašenka v minuloročných prezidentských voľbách.

Vyšetrovatelia v stredu oznámili, že troch páchateľov atentátu chytili a tí sa k ​​svojmu činu sa priznali. Nejasný zostáva ich motív.

Podľa dnešných správ získali trhavinu nákupom cez internet - ide údajne o vysoko výbušný materiál, s ktorým môžu manipulovať len odborníci.

Šéf vyšetrovacieho tímu Andrej Šved novinárom oznámil, že bezprostredný páchateľ atentátu bol psychicky nevyrovnaný. Podľa neho ale nie je vylúčené, že okrem zadržaných za útokom stoja ďalší spolupáchatelia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu