Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Totálne zlyhanie: Záchranka dorazila k žene po 2 hodinách!

Caren Patersonová
Caren Patersonová

LONDÝN - Príliš dlhé čakanie na sanitku stálo istú ženu zo severovýchodného Anglicka zdravie. Po opätovnom volaní na záchrannú linku nakoniec prišla, ale až po niekoľkých hodinách, hoci sa nachádzala len sto metrov od nej!

Priateľ Caren Patersonovej (33) zavolal záchranku po tom, ako mladá žena doma odpadla. Keď neprichádzala, skúšal to ešte dvakrát. Na ústredni mu však povedali, že ambulancia k nim môže prísť len v sprievode polície, pretože adresu jej bydliska považovali za "príliš rizikovú".

Svojím konaním, či skôr "nekonaním", napáchali nenapraviteľnú škodu. Patersonová totiž päť minút pred príchodom zdravotníkov utrpela infarkt, na následky ktorého sa prerušil prívod kyslíka do mozgu. Kvôli ťažkému zdravotnému postihnutiu musela odísť z práce, trpí poruchami pamäti, návalmi hnevu a dezorientáciou.

Následné vyšetrovanie odhalilo hrubé pochybenia v postupe pracovníkov záchrannej linky. Jedným z nich bolo, že po prevoze do nemocnice zdravotníci personálu povedali, že Patersonová bola opitá. Doteraz taktiež nie je jasné, prečo sa miesto jej trvalého pobytu nachádzalo na zozname "vysoko rizikových". Caren sa však domnieva, že by to mohlo byť kvôli predchádzajúcemu nájomníkovi.

"Pomyslenie na to, ako moja dcéra ležala v bezvedomí vo svojom byte zatiaľ čo sanitka stála len o niekoľko desiatok metrov ďalej bez toho, aby jej pomohla, je šokujúce," uviedla Eleanor Patersonová.

Rodina sa teraz snaží dosiahnuť, aby všetky náklady spojené so starostlivosťou o Caren hradili orgány zodpovedné za jej ťažký zdravotný stav. "Vítame kroky záchrannej služby, ktorá si priznala svoju chybu, ale zdravie to našej dcére už nevráti," dodala Eleanor.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu