Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Epileptik dostane 8 miliónov, po chybe pôrodnej asistentky!

Nathan nikdy nebude môcť viesť normálny život Zobraziť galériu (2)
Nathan nikdy nebude môcť viesť normálny život

MANCHESTER - Viac ako desať rokov po pochybení jednej z pôrodných asistentiek sa Nathan Humphries konečne dočkal spravodlivosti. Súd mu totiž priznal odškodné vo výške osem miliónov libier (približne deväť miliónov eur).

Dvanásťročný Nathan neprichádzal na svet ľahko. Pri pôrode nastali komplikácie, kvôli ktorým sa prerušil prívod kyslíka do maternice. Tomuto stavu mohli zdravotné sestry zabrániť, keby si skôr všimli vysoký krvný tlak jeho matky Beverley (42).

Na vážnu situáciu však nezareagovali dostatočne pohotovo čo spôsobilo, že chlapec teraz trpí mozgovou obrnou a epilepsiou. Po dlhoročnom boji súd nedávno rozhodol o jednom z najvyšších odškodnení v histórii krajiny.

Beverley spolu s manželom Stephenom trvá na tom, že plnú zodpovednosť za zdravotný stav svojho syna má na pleciach nemocnica. "Pracovalo tam veľa dobrých sestričiek ale aj jedná zlá, a tej to budem celý život dávať za vinu. Ešte stále je vo mne veľký hnev kvôli chybám, ktoré sa nikdy nemali stať a viedli k Nathanovmu postihnutiu," povedala.

Po vynesení rozsudku sa žene uľavilo. Kvôli tomu, aby sa mohla 24 hodín starať o syna, sa totiž vzdala svojej práce. Za peniaze si rodina plánuje kúpiť dom, ktorý bude prispôsobený chlapcovmu zdravotnému postihnutiu. Chce si taktiež najať ďalších dvoch ošetrovateľov, ktoré Nathanovi pomôžu lepšie sa zapojiť do života.

"Žiadne peniaze nedokážu vrátiť späť čas a zabezpečiť chlapcovi normálny život. Aspoň trochu im ale uľahčia situáciu, v ktorej sa celá rodina nachádza," uviedla právna expertka pre oblasť medicíny Kim Metcalfová. Univerzitná nemocnica v North Staffordshire sa za pochybenie svojej zamestnankyne Humpriesovcom ospravedlnila.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu