Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Narodil sa so zdeformovanou hlavou, do lebky mu vyrezali "S"!

Harry sa narodil s abnormálne tvarovanou hlavičkou Zobraziť galériu (3)
Harry sa narodil s abnormálne tvarovanou hlavičkou

NORFOLK - Desaťmesačný Harry sa teší dobrému zdraviu, nebolo tomu tak ale vždy. Pred polrokom totiž podstúpil operáciu lebky, ktorá mala napraviť jej abnormálny tvar.

Chlapček sa narodil s hlavou nepravidelného tvaru čo bolo spôsobené pomliaždením lebečných kostí. Absolvoval preto riskantnú dvojhodinovú operáciu, počas ktorej mu lekári do temena hlavy vyrezali otvor v tvare písmena "S". Cez neho potom Harrymu do lebky umiestnili tri sady pružín, ktoré mali vyrovnať tvar do požadovanej podoby. O mesiac neskôr doktori pružiny z hlavy vybrali.

"Neviete si predstaviť ten pocit keď som ho niesol na predoperačné vyšetrenie. Veľmi sme sa o neho báli," povedal Harryho otec Neil Brown. "Po zákroku sme ho išli pozrieť. Na hlave mal obmotanú plienku a hrubý obväz, bol to strašný pohľad," uviedla mama Hannah.

Chlapec mal nasledujúce ráno veľké bolesti a jeho tvár bola silno opuchnutá. "Harryho hlavička sa ale zotavila rýchlo a už po pár dňoch sme mohli vidieť zmenu. Teraz je už v poriadku," dodáva šťastná matka, ktorá sa v máji chystá svojmu synovi vystrojiť k jeho prvým narodeninám veľkú oslavu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu