Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Lebku mal oddelenú od chrbtice, ale prežil!

Micahov život visel na vlásku
Micahov život visel na vlásku

PHOENIX - Prípad malého Micaha Andrewsa zaujal lekárov na celom svete. Na prvý pohľad síce vyzerá ako normálny dvojročný chlapec, ktorého nekvária žiadne starosti, opak je však pravdou. Na svoj vek si toho vytrpel už viac než dosť.

Pred polrokom sa Micahovi zmenil život. Chlapček sa vtedy spolu so svojou štvorročnou sestrou a mamou viezol v aute, ktoré havarovalo. Heather ani dcérke sa nič nestalo, s chlapcom to už bolo horšie.

Upadol do kómy, ktorú zapríčinilo šokujúce zranenie - vnútorné oddelenie lebky od chrbtice. Mohli za to väzy spájajúce tieto dve sústavy kostí, ktoré sa pri nehode potrhali. Jeho miechu tak nič nechránilo a jediné, čo spájalo chlapcovu hlavu s telom, bol sval a koža. Zabiť ho mohol i ten najmenší pohyb.

Lekári počas náročnej operácie dali Micaha opäť "dokopy" pomocou drôtu, titánovej tyče a kúsku rebrovej kosti. Štyri dni po zákroku sa chlapec prebral a otvoril oči. Svoju rodinu spoznal i napriek tomu, že utrpel poranenie mozgu. "Niektorí doktori a sestričky plakali, bolo to veľmi dojemné," povedal Micahov otec John.

Na chlapca však čakala náročná úloha - znovu sa naučiť rozprávať a chodiť. Síce ešte nie je úplne v poriadku, každým dňom ale robí pokroky. Priatelia rodiny dokonca založili webstránku, ktorá mapuje chlapčekov progres a pomáha rodine s platbou účtov za lekársku starostlivosť.



Uzdravenie Micaha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu