Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Aničkin údajný vrah napísal list na rozlúčku!

Anička Janatková
Anička Janatková

PRAHA - Otakar Tomek, ktorý je obvinený z brutálnej vraždy a znásilnenia malej Anny Janatkovej (9), pravdepodobne nevydržal obrovský tlak médií aj celej spoločnosti. Dnes ráno sa pokúsil obesiť v pražskej väznici Pankrác. Nechal aj list na rozlúčku.

Informáciu o liste zverejnila agentúra ČTK, ktorá sa odvolala na svoj zdroj. Podľa neho sa Tomek (41) k vražde ani znásilneniu nepriznal.

"Túto informáciu vám nemôžem potvrdiť, ani vyvrátiť vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie," uviedla hovorkyňa väzeňskej služby Markéta Prunerová. Ako dodala, zdravotníkom sa muža podarilo zachrániť a momentálne je v nemocnici.

Podľa serveru novinky.cz sa muž pokúsil obesiť na páse látky, ktorý si vyrobil buď z oblečenia alebo z prikrývky. V cele pritom nebol sám, mal ešte jedného spoluväzňa. Tomeka zadržali v stredu 16. marca, v deň, kedy našli aj Aničkino telo. Na stavebných nástrojoch, ktoré sa povaľovali v blízkosti hrozného nálezu, údajne našli odtlačky jeho prstov. Je možné, že ju pomocou náradia zakopal.

Pitva ukázala, že dievčatko zomrelo násilnou smrťou. Podľa portálu blesk.cz vrah Aničku uškrtil, čo dokazujú dva zlomené krčné stavce. Potom jej kameňom prerazil lebku. Telo mal zabaliť do igelitu a zakopať do pripraveného hrobu.

Otakar od začiatku tvrdil, že Aničku nikdy nevidel a nijako jej neublížil. Podľa portálu aktualne.cz však neprešiel detektorom lži. Testy DNA tiež preukázali, že v rukách držal jej batoh. Českému portálu sa podarilo získať aj jeho údajný psychologický profil. Má ísť o nadpriemerne inteligentného muža so základným vzdelaním, výbornou kondíciou a psychopatickými rysmi.

Anička sa 13. októbra vracala zo školy v pražskej Troji. Rozlúčila sa so spolužiakmi a odvtedy zmizla bez stopy. Našiel sa len jej batoh a fľaša s pitím. Jej príbeh prežívalo celé Česko. Hľadali ju stovky policajtov, pomoc poskytlo aj Slovensko.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu