Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Muž obvinený z vraždy Aničky (9) sa pokúsil o samovraždu

Anna Janatková
Anna Janatková

PRAHA - Muž (41) obvinený z vraždy a znásilnenia deväťročnej Anny Janatkovej sa dnes ráno pokúsil v pankráckej väznici v Prahe o samovraždu obesením. Informoval tom server Novinky.cz.

Zdravotníkom sa ho podarilo zachrániť, teraz je muž v civilnom zdravotníckom zariadení v starostlivosti lekárov, uviedla hovorkyňa väzenskej služby Markéta Prunéřová.

Muža, ktorý bol už od minulej jesene jediným podozrivým v kauze nezvestného dievčatka, zadržala polícia minulú stredu po tom, čo sa našli jej pozostatky zakopané v zemi v pražskej Troji.

Súd ho poslal do väzby, muža obvinili z trestných činov vraždy, znásilnenia a krádeže vlámaním. V piatok na neho uvalili väzbu. Sudca Petr Novák, ktorý sa k väzbe vyjadroval, upresnil, že bola uvalená kvôli hrozbe, že by sa muž pokúsil utiecť alebo by opakoval trestnú činnosť, pre ktorú je stíhaný.

Obvinený podľa Nováka svoju vinu pred súdom poprel, ďalej sa však už nevyjadroval. Deväťročné dievča našli mŕtve po päťmesačnom pátraní v stredu v pražskej Troji. Obvineného Otakara T. už v minulosti v súvislosti so zmiznutím Aničky vyšetrovali. Muž však polícii vždy tvrdil, že Aničku nevidel a že jej nijako neublížil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu