Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Malú Aničku (9) zavraždili! Potvrdila to pitva

Anička Janatková Zobraziť galériu (3)
Anička Janatková

PRAHA - Aničku Janatkovú, ktorej telo napokon našli po piatich mesiacoch zahrabané v pražskej štvrti Troja, zavraždili. Pitva potvrdila, že dievčatko zomrelo násilnou smrťou.

Hlavného podozrivého, Otakara T. (41) včera opäť zadržali. Na stavebných nástrojoch, ktoré sa povaľovali v blízkosti strašného nálezu, údajne našli otlačky jeho prstov. Je možné, že ju nimi zakopal.

Polícia muža odvčera vypočúva. Otakar v minulostí tvrdil, že Aničku nikdy nevidel a nijako jej neublížil. Podľa portálu aktualne.cz však neprešiel detektorom lži. Testy DNA tiež preukázali, že v rukách držal jej batoh.

Českému portálu sa podarilo získať aj jeho údajný psychologický profil. Má ísť o nadpriemerne inteligentného muža so základným vzdelaním, výbornou kondíciou a psychopatickými rysmi.

Anička sa 13. októbra vracala zo školy v pražskej Troji. Rozlúčila sa so spolužiakmi a odvtedy zmizla bez stopy. Našiel sa len jej batoh a fľaša s pitím. Jej príbeh prežívalo celé Česko. Hľadali ju stovky policajtov, pomoc poskytlo aj Slovensko. Až do včerajška bezvýsledne.

V stredu sa polícia na miesto vrátila a objavila telo dievčatka. Hoci jej identitu má na 100 percent potvrdiť až analýza DNA, to, že ide o nezvestnú Aničku, už oznámili aj vysokí predstavitelia policajného zboru.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu