Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Utiekla z blázinca, s rodinou sa stretla po 58 rokoch!

Florence ako tínedžerka a v súčasnosti
Florence ako tínedžerka a v súčasnosti

LONDÝN - Florence McLellanová (75) zmizla pred takmer šesťdesiatimi rokmi. Odvtedy sa neozvala svojej rodine ani priateľom. Nedávno sa ju však podarilo vystopovať policajtom, ktorí jej tak umožnili opäť sa stretnúť so svojimi príbuznými.

Angličanka utiekla zo ústavu pre mentálne narušených ľudí keď mala sedemnásť. Do blázinca ju poslali jej vlastní rodičia kvôli tomu, že otehotnela. Tínedžerka sa dostala stopom až do Londýna, kde pod menom Diane Roberts začala nový život.

Mladá žena sa odvtedy nikomu neozvala, pretože sa bála, že ju pošlú naspäť do ústavu. Polícia ju ale minulý rok našla. Pred pár mesiacmi totiž v Manchestri objavili pozostatky ženy, ktorá bola pred niekoľkými desiatkami rokov zavraždená.

Domnievali sa, že by mohlo ísť práve o Florence. Testy DNA túto verziu vylúčili a vyšetrovatelia vzápätí dostali tip, že stratená žena by sa mohla nachádzať v Londýne. Onedlho nato sa už objímala s rodinou, ktorú nevidela od svojich tínedžerských čias.

"Zažili sme krásne a dojemné chvíle plné sĺz šťastia," povedal jej syn Glyn (43). "Bol to pre mňa obrovský šok. Ale som rada, že to takto dopadlo, lebo som si toto bremeno niesla na pleciach už príliš dlho," dodala päťnásobná stará mama.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu