Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Vraždil na úteku z psychiatrie, starenku dobil barlou!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

NITRA - Po tom, ako sa Martinovi (18) podarilo ujsť z psychiatrie vo Veľkom Záluží, začal vyčíňať šialeným spôsobom. Napadol dve staršie ženy. Jednu z nich dobil na smrť francúzskou barlou, druhú zachránili susedia. Prokuratúra rozhoduje, či sa vyhne trestu.

Mladíka z Topoľčian hneď po čine chytili a odvtedy je vo väzbe. Nitrianska prokurátúra incident skúmala a vydala už druhé rozhodnutie o zastavení trestného stíhania. "Výsledky nasvedčujú tomu, že obvinený bol v čase spáchania skutku nepríčetný,“ uviedol hovorca Ján Ludva.

Rozhodnutie však nie je právoplatné. Rodina zavraždenej starenky (80) totiž podala sťažnosť. "Vec bola predložená na rozhodnutie Generálnej prokuratúry SR,“ informoval Ludva.

Ak by Martina trestne stíhali, hrozí mu za vraždu a za pokus o vraždu 20 až 25 rokov väzenia. V prípade, že by stíhanie zastavili, bude sa rozhodovať o ochrannej psychiatrickej liečbe.

Tragédia sa stala 5. októbra 2009. Martina, ktorý bol deň pretým na pohotovosti v Topoľčanoch a správal sa agresívne, previezli na psychiatriu.

Mladík, ktorý má už od dvanástich rokov problémy s drogovou závislosťou, sa po hospitalizácii správal kľudne. Užíval lieky a spolupracoval s personálom nemocnice. Ráno však vykopol mrežu na okne, dostal sa do dediny a vraždil.

Podľa riaditeľky nemocnice Márie Kabátovej sa jeho konanie nedalo predpovedať a doteraz sa im nič podobné nestalo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu