Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Znetvorený vojak po 57 operáciach dostane novú tvár

Mitch Hunter sa dočká novej tváre Zobraziť galériu (3)
Mitch Hunter sa dočká novej tváre

BOSTON - Vojak, ktorého pri zachraňovaní ženy zasiahol elektrický prúd a znetvoril ho, sa už čoskoro dočká novej tváre. Stane sa tak len tretím Američanom, ktorý podstúpi takúto komplexnú operáciu.

Dvadsaťdeväťročný Mitch Hunter utrpel zranenia pred desiatimi rokmi pri automobilovej nehode. Počas snahy vyslobodiť z havarovaného vozidla svoju spolujazdkyňu prišiel do kontaktu s káblom pod napätím 10 000 voltov, čoho výsledkom boli hrozivé popáleniny. Elektrický šok takisto spôsobil, že prišiel v podstate o celú tvár, jednu nohu a o prsty na ruke.

Hunter odvtedy podstúpil už 57 rekonštrukčných zákrokov. Žiadny z nich mu však nedokázal vrátiť pôvodnú podobu. Lekári mladíkovi preto nedávno oznámili, že mu celú tvár transplantujú. "Myslím, že je to perfektný kandidát, chceme mu pomôcť," uviedol plastický chirurg Bohdan Pomahac.

Hunter, ktorý vychováva s manželkou jedného syna, je podľa vlastných so svojím životom momentálne spokojný, operácia ho ale môže urobiť ešte šťastnejším. "Aspoň už na mňa nebudú ľudia toľko civieť." Zároveň ale dodal, že mu je ľúto, že niekto musí zomrieť, aby on mohol dostať novú tvár.



Znetvorený vojak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu