Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Na dievča (15) padol kôň a rozmliaždil ju!

Jade Southová bola vášnivá jazdkyňa na koni Zobraziť galériu (2)
Jade Southová bola vášnivá jazdkyňa na koni

HEREFORDSHIRE - Tréning jazdy na koni pätnásťročnej školáčky poznačila tragédia. Zviera nezvládlo skok cez prekážku, padlo na zem a dievča priľahlo. To na mieste zraneniam podľahlo.

Jade Southová sa pokúšala so svojím čiernym valachom Ozom, ktorého jej kúpili rodičia, preskočiť plot vysoký necelý meter. Ten však zaváhal, prednými nohami sa zachytil o prekážku a nakoniec spolu s dievčinou na chrbte spadol na zem.

Tínedžerka síce mala na sebe ochranný odev a helmu, ani to ju však nezachránilo od poranení, ktoré utrpela po tom, ako na ňu dopadol ťažký kôň. Následná pitva preukázala, že dievča utrpelo zranenie hrudníka a srdca a zomrelo takmer okamžite po páde. Tragédia sa stala v Pony klube na juhozápade Anglicka, ktorého členkou bola Jade deväť rokov.

"Oz sa dostal príliš blízko ku prekážke a potom prišlo to zaváhanie. Jade bola skvelá jazdkyňa, myslím, že nemohla urobiť nič, čo by zabránilo nehode," uviedla inštruktorka Karen Slaughterová.

Tamojší úrad, ktorý prípad vyšetroval sa domnieva, že plot, ktorým sa dalo voľne hýbať, mal byť upevnený k zemi. "Neprispelo to však k príčine incidentu, tým bolo počínanie zvieraťa," povedal Keith Lesley.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu