Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Pre vraždu expremiérky vydali zatykač na exprezidenta!

Parvíz Mušarráf
Parvíz Mušarráf

ISLAMABAD - Pakistanský súd vydal v sobotu v súvislosti s vraždou expremiérky Bénazír Bhuttovej zatykač na exprezidenta Parvíza Mušarráfa.

Informovala o tom prokuratúra. "Sudca Rana Nisár Ahmad vydal zatykač bez možnosti kaucie na bývalého prezidenta Parvíza Mušarráfa a nariadil mu, aby 19. februára predstúpil pred súd," uviedol prokurátor Čaudrí Zulfikár Alí. Dodal, že tím vyšetrovateľov dospel k záverom, že Mušarráf bol zapojený do prípadu a nesie zaň zodpovednosť. Podľa vyšetrovacej správy bola Bhuttovej vražda "sprisahanie, do ktorého bol zapojený Mušarráf, dvaja policajti a teroristi".

Pakistanská opozičná líderka Bénazír Bhuttová zahynula 27. decembra 2007 pri samovražednom útoku počas predvolebného vystúpenia v meste Ráwalpindi. Mušarráf, ktorý bol v tom čase prezidentom, žije momentálne v exile v Londýne a je nepravdepodobné, že by sa pred súd dostavil. Mušarráf obvinil z vraždy Bhuttovej bývalého vrchného šéfa militantného hnutia Taliban v Pakistane Bajtulláha Mehsúda. On sám tieto tvrdenia popieral, čo sa však už nepodarí potvrdiť, pretože Meshúda zabili Američania pri leteckom útoku v auguste 2009. Mušarráfa nahradil v roku 2008 na poste prezidenta Bhuttovej vdovec Asif Alí Zardárí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu