Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Po snehovej búrke zasiahla USA aj treskúca zima!

Ľudia proti snehu občas nemajú šancu Zobraziť galériu (5)
Ľudia proti snehu občas nemajú šancu (Zdroj: SITA)

KANSAS CITY- Sneh v strednej časti USA dnes prestal padať a spomalil aj silný vietor, ale teploty hlboko pod bodom mrazu po krutej snehovej búrke stále nútia obyvateľov zostať doma. V oblasti mesta Kansas City v štáte Missouri teplota vzduchu klesla a nastala treskúca zima mínus 20 až 26 stupňov Celzia.

Jasné slnko dnes už žiarilo na posádky snehových pluhov, ktoré čistili ulice od snehovej vrstvy hrubej 30 a viac centimetrov. Obyvatelia museli chytiť do rúk snehové frézy, odpratávali bielu nádielku od vchodov, z príjazdových ciest a chodníkov.

Školy však zostávajú zatvorené a predstavitelia varovali, že teploty hlboko pod nulou predstavujú vážnu hrozbu pre ľudí a zvieratá, ak sa vyberú von. "Ľudia si stále musia vonku dávať pozor. Ešte bude zima," vyhlásil hovorca Národnej meteorologickej služby Pat Slattery.

V oblasti mesta Kansas City v štáte Missouri teplota vzduchu klesla a nastala treskúca zima mínus 20 až 26 stupňov Celzia, sprevádzaná vetrom. V meste Chadron v štáte Nebraska namerali v noci nadnes meteorológovia rekordne nízku teplotu 33 stupňov Celzia pod nulou.

Extrémne nízke teploty spôsobili, že úrady nedokážu uspokojivo poskytovať služby v útulkoch pre chudobných ľudí a bezdomovcov v mnohých oblastiach. V niektorých útulkoch pripravili na dlážku matrace, pretože túto noc očakávajú ďalší nával záujemcov o nocľah.

Snehová búrka mala dnes centrum v štáte Illinois na americkom Stredozápade a v oblasti Veľkých kanadských jazier a pohybovala sa smerom na severovýchod.



Snehová búrka v USA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu