Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Zatkli podozrivých z internetového školenia teroristov!

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

RÍM - Troch Maročanov, podozrivých z prípravy materiálov, ktoré mohli slúžiť pre výcvik teroristov, zadržali dnes talianski policajti na juhu krajiny. Dokumenty mali šíriť cez internet, informovali o tom agentúry AP a DPA s odvolaním sa na oficiálne zdroje.

Osobitná jednotka podnikla záťah proti trom islamským prisťahovalcom z Maroka pred svitaním v oblasti kalábrijského mesta Catanzaro. Zadržané osoby podľa obvinenia na internete zverejňovali napríklad návody, ako používať zbrane a výbušniny a ako preniknúť do počítačových sietí.

V decembri kvôli teroristickej hrozbe uviedli do stavu zvýšenej pohotovosti zahraničné ambasády v Ríme. Na niekoľkých veľvyslanectvách v tom čase nahlásili podozrivé zásielky, v najmenej troch prípadoch výbušniny skutočne aj zaslali. K odoslaniu náloží sa vtedy prihlásila talianska anarchistická skupina, ktorá si hovorí Neformálna anarchistická federácia (FAI) a má blízko ku gréckym extrémistom.

Na Vianoce v roku 2003 anarchisti umiestnili dve nálože v Bologni neďaleko bydliska Romana Prodiho, vtedajšieho predsedu Európskej komisie. V nasledujúcich rokoch sa zameriavali na poriadkové sily.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu