Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Anton Hrnko po výbore: Hasiči v prešovskom paneláku nasadzovali vlastné životy

Anton Hrnko Zobraziť galériu (2)
Anton Hrnko (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA – Hasiči pri požiari, ku ktorému došlo v Prešove minulý piatok (6. 12.) na Mukačevskej ulici, zasahovali s absolútnym nasadením svojich životom. Po rokovaní Výboru Národnej rady (NR) SR pre obranu a bezpečnosť verí postupu polície, uviedol predseda výboru Anton Hrnko (SNS).

Podľa jeho slov ministerka vnútra Denisa Saková (Smer-SD) vyjadrila "veľké pobúrenie", akým spôsobom tlač informovala o zásahu hasičov. "U občanov to voči hasičom vyvoláva veľkú averziu. Pritom to robili s absolútne profesionálne s nasadením svojich životov," komentoval.

VIDEO Schodisko v bytovke po výbuchu kompletne skolabovalo:

Pohľad na skolabované schodisko v prešovskej bytovke

O rozšírenie programu parlamentného brannobezpečnostného výboru mal požiadať nezaradený poslanec NR SR Ľubomír Galko. Navrhol, aby sa členovia výboru zaoberali stavom požiarnej ochrany výškových budov v krajine a ich bezpečnosťou.

Plyn vybuchol v piatok v jednom z bytov v 12-podlažnej bytovke. Nešťastie si vyžiadalo sedem obetí, jedna osoba je nezvestná a desiatky ďalších utrpeli zranenia. Svoje domovy museli opustiť obyvatelia viacerých okolitých domov. Časť z nich sa do bytov vrátila.

Viac o téme: BytovkaVýborPrešovAnton Hrnko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu