Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Sulík prichytený pri klamstve: Predmetom Kočner, toto nepoteší ani Jozefa Rajtára

Richard Sulík, Marian Kočner a Jozef Rajtár Zobraziť galériu (3)
Richard Sulík, Marian Kočner a Jozef Rajtár (Zdroj: Topky/Vlado Benko Jr., Jan Zemiar, Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Predseda liberálov Richard Sulík neprežíva práve najpozitívnejšie dni straníckej kariéry. V strane Sloboda a Solidarita sa búri skupina Demokratického jadra na čele s Ľubomírom Galkom a z kandidátnej listiny vo štvrtok odstúpil Václav Mika, ktorý na nej figuroval len 4 dni. Teraz bol však predseda Sulík prichytený pri klamstve.

Podľa portálu Demagog.sk sa v týchto dňoch predseda SaSky dopustil prvého klamstva a v ňom figurujú hneď dve mená. "Jozef Rajtár prispel k tomu, že Marián Kočner je tam, kde je. I keď tie dôvody jeho zabásnutia súviseli najmä s Televíziou Markíza a so zmenkami," povedal Richard Sulík v istej televiznej politickej diskusnej relácii na margo obvineného podnikateľa Mariana Kočnera.

Sulík prichytený pri klamstve:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Demagog.sk)

Za mrežami kvôli kauze zmenky

Podľa stránky však ide o klamstvo, pretože nesedí viacero faktorov. Obvinený podnikateľ je väzobne stíhaný, no len a nie najmä pre kauzu zmenky TV Markíza. Je pravdou že poslanec Jozef Rajtár naňho podal viacero trestných oznámení, no nie v kauze zmeniek. Väzobné stíhanie Kočnera teda nespôsobili Rajtárove trestné oznámenia.

Poslanec Rajtár na Kočnera podal v minulosti niekoľko trestných oznámení.
Zobraziť galériu (3)
Poslanec Rajtár na Kočnera podal v minulosti niekoľko trestných oznámení.  (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Stránka ďalej spomína, že trestné oznámenie na Kočnera podala práve dotknutá Televízia Markíza. Najvyšší súd ho v júni 2018 poslal do väzby aj z obavy, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti. Dôvody jeho zaistenia teda súviseli výhradne s kauzou zmenky. Rajtár naňho podal trestné oznámenie ešte v júni 2017, no pre podozrenie z krátenia daní pri prevode bytov v komplexe Five Star Residence a nie v kauze zmeniek. 

Ďalšie oznámenie Rajtár podáva v marci 2018. Tentoraz pre podozrenie, že ekonomické trestné činy pri sporných prevodoch mala vykonať organizovaná skupina.

Viac o téme: Richard SulíkDemagógJozef Rajtár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu