Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Boj o najmladších voličov sa začína: EXKLUZÍVNE Známy YouTuber opustil Trubana, mieri k Sulíkovi

Známy influencer z YouTubu to vraj má namierené k liberálom od Richard Sulíka Zobraziť galériu (5)
Známy influencer z YouTubu to vraj má namierené k liberálom od Richard Sulíka (Zdroj: TASR - Ladislav Novák, Topky/Vlado Benko Jr., YouTube/ZLÝ ZAJO)

BRATISLAVA - Parlamentné voľby sa blížia a zdá sa, že stranám nie je ľahostajný ani súboj o tých mladších voličov a robia pre to všetko. Podľa našich informácií má dôjsť k zásadnému obohateniu kandidátky strany Sloboda a Solidarita a stratiť by na tom mohlo práve Progresívne Slovensko.

Reč je o známom YouTuberovi, ktorý si hovorí Zlý Zajo. Práve on sa má stať najnovšou posilou na kandidátke Sulíkovcov. Jeho videá sú populárne nielen na YouTube, no Ladislav Miko, ako sa Zlý Zajo vlastným menom volá, publikuje svoju tvorbu aj na Facebooku či Instagrame a pre dnešnú mládež je pomerne známou osobnosťou na poli influencerov. Na už zmienenom YouTube má Zlý Zajo k dnešnému dňu viac ako 150-tisíc odoberateľov, čo v tejto brandži rozhodne nie je malé číslo.

Známy YouTuber Ladislav Miko pod pseudonymom Zlý Zajo je známym influencerom, ktorý sa má ocitnúť v politike.
Zobraziť galériu (5)
Známy YouTuber Ladislav Miko pod pseudonymom Zlý Zajo je známym influencerom, ktorý sa má ocitnúť v politike.  (Zdroj: YouTube/Zlý Zajo)

Prechod k SaS

Miko doteraz pôsobil v hnutí Progresívne Slovensko a v nedeľu podvečer prostredníctvom Instagramu oznámil svoj odchod. "Nepotrebujem kamošov na pivo, teraz okolo seba potrebujem hlavne ľudí, ktorí majú jasný plán a dokážu veci riešiť, nielen mútiť politickú mediálnu vodu. Videá na youtube bola jedna cesta a viem, že nemôžem ostať len pri slovách ako iní, musím s tým niečo urobiť. Mám vás rád a vy ste tí ľudia, ktorých teraz potrebujem!" napísal youtuber. 

Známy youtuber odišiel z
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Instagram/Zlý Zajo)

Je pravdepodobné, že predseda SaS nové tváre v strane oznámi dnes na tlačovej konferencii. Je teda možné uvažovať, že v strane došlo k obmene politiky a kampaňou budú "útočiť" na mladých. Podľa webovej stránky liberálov sa Ladislav Miko ocitol na 98. mieste kandidátnej listiny Richarda Sulíka.

"Zlý Zajo je človek, ktorý sa venuje sociálnym veciam. Je to jeden z popredných členov Mladých SaSkárov," povedal Sulík, ktorý sa dnes na tlačovke vyjadril, že Miko bude figurovať na 102. mieste.

Sulík možno zvažuje novú stratégiu
Zobraziť galériu (5)
Sulík možno zvažuje novú stratégiu  (Zdroj: Topky/Maarty)

Nové tváre

Za stratégiou strany možno hypoteticky vidieť aj určitú snahu o obmenu doteraz zaužívanej politiky a štýlu kampane. Okrem toho sa zrejme strana snaží nájsť aj nové tváre pre kampaň, keďže sa Sulík minulý týždeň pomerne jasne vyjadril o "vzbúrencoch" v SaS na čele s Ľubomírom Galkom. Sulík ich vyzval k politickej zodpovednosti, čo by mohlo pravdepodobne znamenať aj výzvu na odchod zo strany.

Jana Kiššová, Ľubomír Galko, Jozef Rajtár - to sú mená, ktoré teraz s predsedom Sulíkom rozhodne nemajú najideálnejšie vzťahy.
Zobraziť galériu (5)
Jana Kiššová, Ľubomír Galko, Jozef Rajtár - to sú mená, ktoré teraz s predsedom Sulíkom rozhodne nemajú najideálnejšie vzťahy.  (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Je teda možné, že Sulík dlho neotáľal a rozhodol sa zaloviť v rybníku mladších voličov, na ktorých dnes neplatia komplikované frázy alebo čísla. Je otázne nateraz predpokladať, aký úspech by pre stranu priniesla nová tvár v podobe YouTubera. Potenciál však možno približne odhadnúť aj na základe počtu odoberateľov Zlého Zaja, ktorý, ako sme už uviedli, nie je v kategórii tých menších.

Viac o téme: Richard SulíkYouTuberLadislav MikoZlý Zajo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu