Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Danko by rád na Slovensku privítal zástupcov Tatárskej republiky

Andrej Danko
Andrej Danko (Zdroj: TASR - Pavol Zachar)

BRATISLAVA – Predseda parlamentu Andrej Danko (SNS) je presvedčený o tom, že Slovensko potrebuje bližšie vzťahy s Ruskom, osobitne Tatárskou republikou, ktorá je jedným z najrozvinutejších regiónov Ruska. Chcel by preto, aby na Slovensko recipročne prišiel prezident alebo ďalší zástupcovia tejto republiky. Predseda Národnej rady SR to povedal na stretnutí s tatárskym prezidentom Rustamom Minnichamovom.

"Budem veľmi rád, ak zástupca Tatarstanu, či pán prezident alebo zástupcovia parlamentu, navštívi Slovensko," povedal Danko. "Som presvedčený o tom, že to je jediná cesta prehlbovania vzťahov Ruskej federácie a Slovenskej republiky," dodal predseda slovenského parlamentu. Vzájomné vzťahy ruských a slovenských štátnych predstaviteľov by sa mali v nasledujúcich mesiacoch skutočne prehĺbiť.

Predseda slovenského parlamentu už v utorok (2. 7.) pozval na Slovensko delegáciu ruskej Rady federácie. Podľa Danka však pozvanie neplatilo pre jej predsedníčku Valentinu Matvijenkovú, ktorá je na sankčných zoznamoch EÚ, ale všeobecne pre zástupcov hornej komory ruského parlamentu. Matvijenková v utorok sľúbila, že sa delegácia Rady federácie na oslavách Slovenského národného povstania zúčastní.

Viac o téme: SNSAndrej DankoTatárska republika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu