Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Mení politický dres: Tento poslanec odchádza z hnutia OĽaNO do mimoparlamentnej strany

Alan Suchánek
Alan Suchánek (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

BRATISLAVA - Poslanec Národnej rady SR Alan Suchánek posilní mimoparlamentnú stranu Spolu - občianska demokracia. Informovala o tom hovorkyňa strany Silvia Hudáčková s tým, že jeho rozhodnutie je vyvrcholením viac ako ročnej úzkej spolupráce na návrhu zásadných zmien v zdravotníctve, starostlivosti o pacientov a zdravie ľudí na Slovensku.

Programový dokument zverejní Spolu v najbližších dňoch. Suchánek pôsobí v Národnej rade SR ako poslanec za poslanecký klub hnutia Igora Matoviča Obyčajní ľudia a nezávisle osobnosti (OĽaNO). Hnutiu svoje rozhodnutie Suchánek oznámil dnes a z poslaneckého klubu opozičného hnutia by mal vystúpiť čoskoro.

“Našou snahou je byť najlepšie pripravení slúžiť ľuďom a od prvého dňa po voľbách naplno pracovať na zostavení vlády so silným programom a ťahom na riešenia. Na to potrebujeme dobrý plán a dobrý tím ľudí. Rozhodnutie pána Suchánka ma veľmi potešilo, bude pre nás významnou posilou,” povedal líder strany a nezaradený poslanec NR SR Miroslav Beblavý.

“Pred viac ako rokom som prijal od Mira Beblavého ponuku na spoluprácu pri tvorbe programu pre zdravotníctvo Slovenska. Výsledkom práce mnohých odborníkov je kvalitný program, ktorý Slovenské zdravotníctvo nevyhnutne potrebuje. Pri tejto práci a sledovaní strany Spolu - občianska demokracia som sa presvedčil, že Miro Beblavý dokáže osloviť nielen odborníkov a nielen z oblasti zdravotníctva, ale dokáže spájať aj slušné politické sily, čo Slovensko potrebuje ako soľ. Preto som sa rozhodol pre túto stranu,” povedal Suchánek.

Reakcia hnutia OĽaNO

Poslanec NR SR za hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Alan Suchánek sa už viac ako rok nepodieľal na práci zdravotníckeho tímu OĽaNO. Uviedol to hovorca hnutia Matúš Bystriansky s tým, že OĽaNO poslancovi Suchánkovi ďakuje za pôsobenie v poslaneckom klube OĽaNO.

"Vzhľadom na to, že už viac ako rok sa nepodieľal na práci nášho zdravotníckeho tímu pod vedením tieňového ministra zdravotníctva Mareka Krajčího, sme jeho odchod očakávali," uviedol Bystriansky.

Viac o téme: Alan Suchánek
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu