Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Andrej Danko: Voličom Kotlebu treba vysvetľovať, že ich klame

(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Voličom Mariana Kotlebu je potrebné vysvetľovať, že sú ním klamaní a zavádzaní. Povedal to predseda Národnej rady SR a Slovenskej národnej strany (SNS) Andrej Danko v relácii O 5 minút 12 RTVS.

Podľa jeho slov je toto jediný možný spôsob, ako zastaviť nárast extrémizmu na Slovensku. Podľa lídra opozičnej strany Sloboda a Solidarita (SaS) je dôležité diskutovať, pretože strana Mariana Kotlebu ĽSNS má v programe "nezmysly", čo je potrebné preukázať. Richard Sulík tiež povedal, že Kotleba nie je stopercentný extrémista, ale skôr populista, ktorý využíva nevedomosť ľudí.

"Rozsudky nekomentujem, ale rešpektujem. Musíme sa zamyslieť, ako osloviť ľudí, ktorí dnes inklinujú ku Kotlebovi. Musíme im s citom vysvetľovať, že sú klamaní a zavádzaní," povedal Danko. Najvyšší súd SR na úvod uplynulého pracovného týždňa zamietol návrh Generálnej prokuratúry SR na rozpustenie ĽSNS pre extrémistické výroky jej členov či iné delikty. Súd tiež pripomenul, že navrhovateľ neuniesol dôkazné bremeno v tomto prípade. Sulík označil návrh prokuratúry ako nezmyselnú reklamu pre Mariana Kotlebu.

"Každý politik má podiel na tom, že rastie extrémizmus na Slovensku. Ale pozrime sa, ako dnes vyzerajú televízne noviny, vždy keď sa budú politici hádať na konci dňa zvíťazí niekto tretí, v tomto prípade Kotleba. Vyzývam ho na politický duel, v ktorom mu preukážem, že klame a zavádza," uviedol Danko.

Podľa Sulíka Kotleba pomenúva problémy v spoločnosti. "Kotleba jasne pomenúva problémy, hovorí o rómskom probléme, hovorí o rozkrádaní krajiny. Považujem za chybu, že sú takýmto spôsobom vymedzovaní, pretože treba diskutovať. Strana Mariana Kotlebu má v programe nezmysly, ktoré jednoducho treba ľudom vysvetliť. Nesúhlasím ani s tým, že budeme rušiť politické strany, pokiaľ nemajú jasne v stanovách uvedené veci, ktoré sú v rozpore s ústavným zriadením," povedal Sulík.

Viac o téme: Richard SulíkAndrej DankoMarian Kotleba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu