Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Kontroverzný developer sa šéfom Štátnych lesov TANAP-u nestane: Matečná hovorí o novom výberku

Novým šéfom TANAP-u má byť developer František Hutta. Zobraziť galériu (2)
Novým šéfom TANAP-u má byť developer František Hutta. (Zdroj: FB/F.H.)

BRATISLAVA - Ministerka pôdohospodárstva Gabriela Matečná (SNS) nevymenuje Rastislava Huttu za riaditeľa Štátnych lesov Tatranského národného parku (TANAP). Uviedla to v stredu pred rokovaním vlády. Ministerstvo podľa jej slov na túto pozíciu vypíše nové výberové konanie.

"Nestotožňujem sa so závermi výberovej komisie a pána nebudem menovať za riaditeľa," vyhlásila Matečná s tým, že situáciu začala po návrate dovolenku riešiť ako prioritnú tému. Dodala, že za jej rozhodnutím stojí aj strana SNS vrátane jej predsedu a táto téma je pre ňu uzatvorená. K technickým špecifikám výberového konania sa vyjadrovať nechcela.

František Hutta.
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/Zomri)

Ministerka dúfa, že nové výberové konanie dopadne inak. "Pre mňa bolo naozaj nepochopiteľné, že na takúto pozíciu sa prihlásili iba dvaja uchádzači a prítomný bol iba jeden. Získať ľudí na takéto pozície je veľmi zložité, nikto nechce zobrať zodpovednosť," konštatovala Matečná s tým, že je ľahšie komentovať hospodárenie lesov od monitora počítača alebo z europarlamentu, ako ich naozaj riadiť.

Výberového konania na obsadzovanú funkciu riaditeľa príspevkovej organizácie Štátne lesy Tatranského národného parku Tatranská Lomnica sa z dvoch prihlásených zúčastnil jeden uchádzač Rastislav Hutta. Výberová komisia podľa informácií uverejnených na webovej stránke ministerstva pôdohospodárstva v rámci osobného pohovoru s uchádzačom overovala jeho odborné znalosti, manažérske schopnosti a všeobecný prehľad. Na základe toho komisia navrhla Huttu vymenovať za riaditeľa organizácie.

Viac o téme: SlovenskoŠtátne lesy TANAPGabriela MatečnáRastislav Hutta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu