Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Nová adresa ministerstva spravodlivosti bude známa na budúci týždeň, tvrdí minister Gál

Minister spravodlivosti Gábor Gál.
Minister spravodlivosti Gábor Gál. (Zdroj: SITA/Diana Černáková)

BRATISLAVA - Adresa, na ktorú sa bude sťahovať ministerstvo spravodlivosti, by mohla byť známa na budúci týždeň. V stredu to avizoval minister spravodlivosti Gábor Gál (Most-Híd). Jeho rezort sa momentálne delí o priestory s Najvyšším súdom SR, ktorý má na súčasnej adrese ostať.

Gál ešte koncom júla oznámil, že v súťaži na novú administratívnu budovu pre ministerstvo spravodlivosti sú štyri ponuky, ktoré po vyhodnotení spĺňajú ekonomické, technické a bezpečnostné kritériá. Avizoval, že jednu z nich vyberie, keďže priestorová situácia ministerstva a Najvyššieho súdu SR už viac nie je únosná.

Gábor Gál pred časom listom požiadal všetkých uchádzačov, ktorí sa do súťaže zapojili, o aktualizáciu ponúk. "Dôvodom je zaistenie ešte väčšej transparentnosti pri výbere a fakt, že za obdobie od vyhlásenia súťaže sa mohli zmeniť okolnosti, ktoré mohli mať vplyv vo vzťahu k pôvodne nastaveným podmienkam," vysvetlil.

Inzerát na výber novej administratívnej budovy zverejnila v tlači ešte pred rokom bývalá ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská (Most-Híd). Podobne ako ona ani Gál nevyužil ponuky finančných skupín Penta a J&T, ktoré sa v súťaži ukázali ako najlepšie. Gál svoje váhanie zdôvodnil etickou dilemou, nakoľko obe finančné skupiny majú v spoločnosti naštrbenú reputáciu.

Viac o téme: SťahovanieMinisterstvo spravodlivostiAdresaGábor Gál
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu