Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

FOTO Rusko a Kočner na slobode skúpi na slovo: Reakcie politikov, na Slovensku je možné všetko

Obvinený Marián Kočner opúšťa budovu Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici Zobraziť galériu (4)
Obvinený Marián Kočner opúšťa budovu Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici (Zdroj: SITA/Peter Rusko)

BRATISLAVA - Podnikateľ Marian Kočner, ako aj bývalý riaditeľ televízie Markíza a exminister Pavol Rusko. budú stíhaní na slobode. Obidvaja sú obvinení v prípade falšovania zmeniek voči televízii. Rozhodol o tom v sobotu večer sudca Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku, pracovisko Banská Bystrica.

Rozhodnutie súdu pred novinármi vysvetľoval právny zástupca Ruska Marek Para.„Súd neuznal dôvody na vzatie do väzby, prepustil oboch zadržaných zo zadržania s tým, že v najbližších dňoch bude rozhodovať Najvyšší súd SR, termín je 28. júna o 14.00 h," informoval Para.

Ďalšie stanovisko poskytnú až po rozhodnutí Najvyšśieho súdu SR, k situácii sa nechcel vyjadriť zástupca Kočnera Martin Pohovej. Ani jeden z obvinených sa k sobotnému rozhodnutiu súdu nevyjadril. Sťažnosť voči nemu podal prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP).

Obvinený Marián Kočner opúšťa
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/Peter Rusko)

Obvinený Marián Kočner opúšťa
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/Peter Rusko)

Advokát Mariána Kočnera Martin
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/Peter Rusko)

Sulík nemá slov

Ako sa vyjadril šéf SaS a europoslanec Richard Sulík, nemá slov. „V tejto DžahmáriiI je možné snáď všetko. Ctení, nezávislí a nepodplatiteľní sudcovia zrejme dospeli k záveru, že Kočner nebude mariť vyšetrovanie a nebude ovplyvňovať svedkov," napísal na Facebooku.

Sklamaný bol aj jeho kolega zo strany Jozef Rajtár. „U nás je úspechom aj keď zločinci zdrhnú do Belize a aspoň nepokračujú v trestnej činnosti na Slovensku..." uviedol. Tvrdí ale, že Kočner bude ešte obvineny vo viacerých prípadoch. „Takisto sa musia policajti a prokurátori učiť postupovať bez procesných chýb a súdy bude treba prerobiť úplne..." dodal Rajtár.

Viac o téme: ZmenkySúd TV MarkízaPavol RuskoMarián Kočner
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu