Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Rekonštrukcia internátov napreduje: Vysoké školy by už mali mať peniaze, povedal Kažimír

Na snímke minister financií SR Peter Kažimír (SMER-SD)
Na snímke minister financií SR Peter Kažimír (SMER-SD) (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

BRATISLAVA - Vysoké školy by už mali mať na svojich účtoch peniaze na rekonštrukciu internátov. Vláda tak rozdelila prvých 20 miliónov eur. Povedal to dnes počas pravidelnej štvrtkovej Hodiny otázok v NR SR minister financií Peter Kažimír s tým, že na Slovensku máme tri typy internátov podľa ich havarijného stavu - A, B a C, pričom až 90 percent z nich je v tej najhoršej C kategórii.

Pred týždňom sa Kažimír, premiér Peter Pellegrini a ministerka školstva Martina Lubyová stretli s rektormi vysokých škôl. Zhodli sa, že štúdium na vysokej škole nie je len o kvalite profesorov, docentov či technického vybavenia univerzít, ale aj o prostredí, v ktorom študenti žijú a pripravujú sa na vzdelávací proces.

Zvyšných 30 miliónov eur zo sľúbených 50 miliónov eur dostanú vysoké školy v rokoch 2019 a 2020. "Začne sa tak najrozsiahlejšia rekonštrukcia internátov v histórii Slovenska," uzavrel Kažimír. Na rekonštrukciu internátov vyčlenil 50 miliónov eur bývalý premiér SR Robert Fico začiatkom februára. Peniaze využijú vysoké škole na zatepľovanie budov či vybavenie internátov.

Viac o téme: BratislavaSlovenskoPeter KažimírRekonštrukcia internátov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu