Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Kiššová a Matovič sa dohodli na termíne schôdze: Fica chcú odvolávať na Valentína

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Opoziční poslanci Národnej rady (NR) SR Jana Kiššová (SaS) a Igor Matovič (OĽaNO) odovzdali dnes popoludní v podateľni parlamentu návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze na vyslovenie nedôvery predsedovi vlády Robertovi Ficovi (Smer-SD) kvôli kauze vysokých faktúr za energie. Predseda NR SR Andrej Danko (SNS) zvolal túto mimoriadnu schôdzu na utorok (14.2.) so začiatkom o 13. hodine.

Návrh podľa Matoviča obsahuje 42 podpisov, okrem OĽaNO a SaS sa k nemu pridali aj poslanci Sme rodina a nezaradený poslanec Zsolt Simon. "Z demokratickej opozície sa odmietol podpísať iba kolega (Miroslav) Beblavý (nezaradený) a spol. Nedemokratickej opozícii sme ani ponuku nedávali," doplnil. 

Premiér Fico už avizoval, že sa neplánuje zúčastniť mimoriadnej schôdze venovanej návrhu na jeho odvolanie. "Už vopred avizujem, že sa na tomto divadle ja ani moji kolegovia nezúčastníme a budeme sa venovať práci pre ľudí," vysvetlil.

"Je o mne všeobecne známe, že ako predseda vlády dlhodobo strážim stabilné ceny energií, čo som potvrdil aj razantnými krokmi, ktorými som napravil chyby regulačného úradu. Je naozaj amorálne, že návrh na moje odvolanie podávajú aj ľudia, ktorí sú zodpovední za zdražovanie cien energií za Radičovej vlády," dodal vo svojom stanovisku premiér.

Viac o téme: SchôdzaOdvolávanieRobert Fico
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu