Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Ďalšia kauza v parlamente: Liberálka ukázala VIDEO z tajného hlasovania, vyvolala poprask!

Martin Glváč a Janka Cigániková
Martin Glváč a Janka Cigániková (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Poslankyňa za SaS Jana Cigániková na seba opäť upozornila. Politička, ktorá sa preslávila svojimi nohavičkovými billboardmi či videom o ťuťmákoch, ktorým rozhnevala Slovákov, tentokrát napálila koaličných poslancov.

Dôvodom je jedno-jediné video z tajnej voľby o obsadení Rady pre vysielanie a retransmisiu, Rady RTVS a kandidátov na členov disciplinárneho senátu. Vidno na ňom podpredsedu parlamentu Martina Glváča (Smer-SD), ktorý napochodoval do miestnosti a predbehol všetkých čakajúcich poslancov - aj overiteľov, ktorí mali odhlasovať ako prví.

„Ale sám pán podplukovník Glváč je iný pán. On predbehne nie len všetkých kolegov poslancov, on predbehne aj overovateľov. Keď sa ho spýtam, či mu nevadí, že sa predbieha, povie mi, že on sa nepredbieha, lebo on tu má veľvyslanca. No ja neviem, ale ja mám doma deti a tiež na mňa čakajú. Tak ako mnohí kolegovia. Ale viem, že pracujem do 19tej a že predbiehať kolegov a porušovať pravidlá je neslušné," posťažovala sa.

Jablkom sváru nebol komentár, ale nakrútenie a zverejnenie tohto videa. Kvôli nemu bolo včera prerušené rokovanie a dokonca aj zvolané poslanecké grémium. Na ňom sa za „hriešničku" ospravedlnila stranícka kolegyňa Natália Blahová, ako však tvrdí Cigániková, nemala za čo - nakrúcať video vraj v tej miestnosti zakázané nie je. „Predtým, ako som video zverejnila som si preštudovala rokovací poriadok a nikde sa nepíše, že toto nemôžem urobiť. Tak som video zavesila," napísala.

Poslankyňa taktiež uvádza, že ospravedlniť by sa mali iní. „To, že namiesto tichého pokarhania svojho poslanca si ešte dovolí koalícia spraviť k takejto hlúposti tému rokovania všetkých politických strán, ktoré zastupujú celý národ, svedčí akurát o ich odtrhnutosti od reality. Myslím, že ľudia by viac ocenili, keby sme riešili ich, ako sami seba," dodala.

Glvač tvrdí, že všetko bolo inak.

„ Nepredbiehal som sa, slušne  som požiadal kolegov, či ma môžu pustiť pretože som mal zahraničnú návštevu, viacerí to môžu aj potvrdiť. Je to nekorektné a považujem to za ďalší prejav svojskej prezentácie pani Cigánikovej. Podstatné je, že predsedníčka poslaneckého klubu SaS  pani Blahová si uvedomila, že natáčať tajnú voľbu je za čiarou a ospravedlnila sa za konanie pani Cigánikovej,“ povedal pre topky.

Viac o téme: Smer-SDSaSMartin GlváčJana Cigániková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu