Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Plavčan chystá dôležité úpravy: Zákon o športe trápia praktické problémy

Peter Plavčan
Peter Plavčan (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Súčasný zákon o športe, ktorý je účinný od januára tohto roku, by mal prejsť úpravami. Podľa ministerstva školstva si to vyžiadali praktické problémy, ktoré sa vyskytli pri aplikácii zákona. Minister Peter Plavčan (nominant SNS) preto v závere prvého rokovacieho dňa desiatej schôdze NR SR predstavil novelizáciu tejto právnej normy, ktorá má byť účinná od januára 2017.

V rámci zmien sa rieši status športových odborníkov ako podnikateľov a pozastavenie výkonu ich činnosti. Ďalej zrovnoprávnenie povinností športových organizácií bez ohľadu na ich právnu formu, upravuje sa absentujúci spôsob uznávania národných športových organizácií osobitného významu obdobným spôsobom, ako je nastavené uznávanie národných športových zväzov.

Taktiež sa dopĺňa pôsobnosť hlavného kontrolóra v športe, dopĺňa sa nový inštitút dočasného pozastavenia spôsobilosti prijímateľa verejných prostriedkov pri odôvodnenej obave z existencie závažného nedostatku. Tieto zmeny odobril vládny kabinet.

Rezort školstva predložil novelu s rozpormi so Slovenským futbalovým zväzom, ktorý zastupuje deväť zväzov, s Generálnou prokuratúrou Slovenskej republiky a so Združením miest a obcí Slovenska.

Rokovanie pléna bude pokračovať v stredu (12.10.) ráno sériou návrhov ministra financií Petra Kažimíra (Smer-SD). Ešte pred samotným zasadnutím sa zídu zástupcovia poslaneckých klubov na grémiu, ktoré zvolal predseda NR SR Andrej Danko (SNS). Lídri sa majú dohodnúť, či sa rokovanie parlamentu vo štvrtok (13.10.) preruší. V tento deň sa totiž koná štátny pohreb exprezidenta Michala Kováča.

Viac o téme: Peter Plavčan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu