Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Je rozhodnuté: Minister dopravy Brecely oficiálne podal demisiu

Roman Brecely
Roman Brecely (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Minister dopravy Roman Brecely (#Sieť) dnes poslal písomne prezidentovi SR Andrejovi Kiskovi svoju demisiu. Pre to uviedla hovorkyňa rezortu dopravy Karolína Ducká.

"Vzhľadom na zmeny v politickom usporiadaní parlamentu to považujem za konštruktívny krok a správne riešenie súčasnej situácie," konštatoval Brecely. Za svoje najdôležitejšie rozhodnutia v úlohe ministra dopravy označil analytickú prácu a s ňou súvisiace zmeny v koncesnej zmluve na výstavbu a prevádzku Bratislavského obchvatu. Tiež riešenie kritickej situácie okolo systému elektronických diaľničných známok či zapojenie rezortu dopravy do projektu Hodnota za peniaze.

Ako prvý o tom informoval portál Aktuality.sk. Podľa Kancelárie prezidenta SR sa výmena ministrov udeje v stredu 31. augusta o 17.00 h. Novým šéfom rezortu dopravy bude aktuálny štátny tajomník ministerstva dopravy Arpád Érsek (Most-Híd). 

V pondelok 29. augusta ho predstavil prezidentovi ako kandidáta na ministra dopravy predseda Mosta-Híd Béla Bugár. Érsek za svoju hlavnú úlohu na ministerstve považuje predovšetkým začať prípravu projektovej dokumentácie na tých cestách, ktoré sú dôležité, a to na celom Slovensku. 

"Nerobme veľké megalomanské projekty, ale projektujme, aby sme mohli eventuálne na nich začať výstavbu po našom volebnom období alebo vtedy, keď na nich vieme nejakým spôsobom zabezpečiť finančné zázemie," konštatoval Érsek. Je podľa neho veľkou chybou, že stála projektová dokumentácia či už na rýchlostných cestách R7, R2, alebo R3 či R4. "Musíme sa pohnúť z miesta. Toto bude mojou hlavnou úlohou," zdôraznil.

Zmeny na poste ministra dopravy si vyžiadal odchod pätice poslancov zo #Siete a ich vstup do klubu Mosta-Híd. Strana tak preberie vládne posty, na ktorých má #Sieť svojich nominantov. Okrem jedného ministerského kresla nahradia aj posty štátnych tajomníkov, ktoré pripadali pôvodne #Sieti.

Viac o téme: #SieťRoman Brecely
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu