Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Opozícia bije na poplach, Fico uniesol štát: FOTO Tisíc červených kariet na Úrade vlády!

Jozef Viskupič a Veronika Remišová Zobraziť galériu (9)
Jozef Viskupič a Veronika Remišová (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Opoziční poslanci dnes v Bratislave odovzdali premiérovi Robertovi Ficovi (Smer-SD) červené karty. Je ich takmer tisíc. Sú na nich odkazy od ľudí, ktorí už predchádzajúce týždne protestovali proti korupcii a klientelizmu v krajine a za odstúpenie ministra vnútra Roberta Kaliňáka (Smer-SD).

Ten má podľa opozície prepojenia na podnikateľa Ladislava Bašternáka spájaného s daňovými podvodmi. OĽaNO-NOVA a SaS ich doručili do podateľne Úradu vlády SR. Apelujú na to, aby premiér Kaliňáka odvolal z funkcie.

"Hlas ľudu do bytu premiéra zrejme nedolieha, posielame mu preto odkazy sem," povedala na tlačovom brífingu Veronika Remišová z OĽaNO-NOVA. Červené karty mu pôvodne opozícia nechala i pred komplexom Bonaparte.

Poslankyňa NR SR za
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA)

Premiér v ňom býva a postavil ho Bašternák. Tam si ich ale Fico podľa opozície neprevzal. Remišová verí, že premiér bude na dnešnú zásielku reagovať v stanovenej lehote. "Pošlite preč pána Kaliňáka, nech si svoj biznis ide robiť mimo politiku," zdôraznila opäť.

Poslankyňa NR SR za
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA)

Červená karta symbolizuje podľa Martina Poliačika z SaS tiež "únos štátu z rúk verejnosti. A teraz slúži úzkym záujmom oligarchov, politikom a ich kamarátom," dodal.

Martin Poliačik
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA)

Za odvolanie ministra vnútra z funkcie dnes opozícia organizuje ďalšie protesty. Jeden bude v Bratislave a druhý v Košiciach. Opozícia očakáva podobnú účasť ako predchádzajúce protesty. Verí, že opäť prídu tisíce ľudí.

Martin Poliačik
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA)

Práve na východe vystúpi aj asistent poslanca Jozefa Rajtára (SaS) Filip Rybanič, ktorý vysvetlí, prečo si pozrel bankové účty Kaliňáka a exministra Jána Počiatka (Smer-SD). V Bratislave sa protest začne o 17.00 h na Námestí slobody pred Úradom vlády SR a v Košiciach bude od 18.00 h na Hlavnej ulici pri Dolnej bráne.

Poslanec NR SR za
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA)

Fico a Kaliňák budú tento týždeň čeliť v parlamente odvolávaniu práve pre daňovú kauzu Ladislava Bašeternáka. Premiéra budú odvolávať na mimoriadnej schôdzi v stredu (6.7.) o 10.00 h. Hneď po nej bude pokračovať prerušené rokovanie o návrhu na odvolanie ministra vnútra.

Jozef Viskupič a poslankyňa
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA)

Kaliňák je podľa opozície na Bašternáka prepojený a pomáhal nevyšetreniu jeho daňových podvodov. Fico má podľa opozície pykať za to, že Kaliňáka neodvolal, kryje ho a podporuje korupčné prostredie. Slovensku navyše podľa opozície robí hanbu tým, že býva v byte, ktorý mal Bašternák postaviť zrejme z daňových podvodov.

Poslanec NR SR za
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA)

Mimoriadna schôdza na odvolávanie Kaliňáka sa začala vo štvrtok 30. júna. Predseda parlamentu Andrej Danko ju však prerušil po tom, čo líder OĽaNO-NOVA Igor Matovič priniesol do pléna transparent s fotografiami Bašternáka a Kaliňáka a s heslom "Slušní ľudia platia dane, zlodeji i žijú za ne".

Viac o téme: Robert FicoRobert KaliňákOpozíciaLadislav Bašternák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu