Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Fico a Danko stále ležia v nemocnici: Takto vyzerá ich aktuálny zdravotný stav

Robert Fico a Andrej Danko Zobraziť galériu (2)
Robert Fico a Andrej Danko

BRATISLAVA - Predseda vlády Robert Fico sa po kardiochirurgickom zákroku naďalej zotavuje a jeho stav je dobrý. Dnes to povedala hovorkyňa Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb (NÚSCH) Dobroslava Krajačičová s tým, že verejnosť budú po ukončení hospitalizácie premiéra informovať.

Po ukončení hospitalizácie bude nasledovať rehabilitácia. Podrobnosti o Ficovom zdravotnom stave nemocnica na žiadosť rodiny neposkytuje. Krajačičová zároveň uviedla, že zatiaľ nemá informáciu o dátume ukončenia hospitalizácie premiéra.

Fico v piatok 22. apríla podstúpil kardiochirurgický zákrok v NÚSCH v Bratislave. Zákrok urobil prednosta kliniky Michal Hulman, ktorý zdôraznil, že zákrok prebehol štandardne. Premiérovi lekári robili podľa informácií Denníka N bypass, pri ktorom sa pomocou spojky obídu zúžené cievy. V prípade premiéra išlo pravdepodobne o odstránenie zúženia ciev na viacerých miestach. Pri zavedení bypassov premostia slabo priechodné cievy cievami z inej časti tela, obvykle z nohy alebo hrudníka.

Danko je už chodiacim pacientom

Pooperačný stav predsedu Národnej rady (NR) SR Andreja Danka už nevyžaduje monitoring životných funkcií a je už chodiacim pacientom. Informovala o tom Viktória Vasilenková z tlačového referátu Národného onkologického ústavu.

„Pooperačný priebeh pokračuje primerane, bez komplikácií, je už chodiaci pacient. Momentálne sa nachádza na lôžkovom oddelení Kliniky chirurgickej onkológie,“ uviedla Vasilenková. Pre podozrivý nález odstránili lekári Andrejovi Dankovi v pondelok (25.4.) časť žalúdka.

Viac o téme: Robert FicoAndrej Danko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu