Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Po Ficovi je už doma aj Danko: Prekvapivá zastávka z nemocnice, emotívny odkaz pre priateľov

(Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Predsedu parlamentu Andreja Danka dnes dopoludnia prepustili do domácej ošetrovateľskej starostlivosti z Národného onkologického ústavu (NOÚ) v Bratislave, kde mu operovali žalúdok a bol tam hospitalizovaný.

Informovala o tom hovorkyňa NOÚ Viktória Vasilenková. Aktuálny zdravotný stav Danka si nevyžaduje ďalšiu onkologickú liečbu. "Po operácii sa nevyskytli žiadne komplikácie, rýchlo sa zotavoval a naberal pohybovú kondíciu, začal prijímať potravu," povedala hovorkyňa. Danka operovali lekári 25. apríla, pre podozrivý nález mu odstránili časť žalúdka.

Predoperačné vyšetrenia i priebeh operácie podľa Vasilenkovej ukázali, že ochorenie postihlo iba stenu žalúdka, a preto bol aj prvou voľbou liečby chirurgický výkon. Podľa odporúčaní ošetrujúcich lekárov by mal Danko minimálne 14 dní oddychovať a držať prísnu diétu. "Predseda parlamentu zostáva v kontrolnej ambulantnej starostlivosti Kliniky chirurgickej onkológie SZU a NOÚ," dodala Vasilenková.

Z nemocnice rovno do parlamentu

Z nemocnice si to namieril rovno do práce. "Cestou z nemocnice som sa ešte zastavil na chvíľu v Národnej rade – nevydržal som to," priznal na Facebooku Danko. Teraz ho čaká pár dní oddychu, no na schôdzi, ktorá sa bude konať v polovici mája, nebude chýbať. "Na najbližšej schôdzi sa už vidíme a úprimne - teším sa na vás. Zároveň chcem poďakovať celému tímu Národného onkologického ústavu, ich ľudskému a profesionálnemu prístupu a to nielen ku mne, tie príbehy tam naozaj píše sám život a s veľkou pokorou sa staviam k tomu, čo mám za sebou, ale aj pred sebou."

Nezanedbávajte prevenciu

Na záver svojho odkazu Danko venoval jednu radu všetkým svojim priateľom a podporovateľom. "A ak môžem, tak chcem apelovať na vás, nezanedbávajte preventívne prehliadky, počúvajte svoje telo a neodkladajte aj nepríjemné vyšetrenia, aby nebolo neskoro," zakončil svoj odkaz predseda parlamentu.

Netreba ožarovanie ani rádiológiu

Danko sa cíti primerane svojmu stavu a teší ho, že je už doma. Pre televíziu Markíza povedal, že má ešte bolesti a musí sa podrobiť ďalším vyšetreniam. Výsledky histológie sú však podľa neho dobré. "Moja liečba si nevyžaduje ožarovanie, rádiológiu ani tabletkovú liečbu," uviedol s tým, že do práce by sa chcel vrátiť do dvoch týždňov. Dlhšie byť doma neplánuje.

Viac o téme: SNSAndrej DankoNOU
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu