Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Robert Fico už je doma: Prvé slová po prepustení z nemocnice!

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Premiér Robert Fico už je doma. Prekvapivo ho prepustili z nemocnice dnes doobeda. Podľa našich informácii mali lekári v pláne poslať predsedu vlády do domácej liečby až cez týždeň, po vyhodnotení zdravotného stavu sa rozhodli inak.

Správy potvrdil premiér na svojom Facebookovom profile. "16 dní som mal možnosť z blízka sledovať prácu lekárov, zdravotných sestier a ostatných zdravotníckych pracovníkov na špičkovom NÚSCH. Doslova od srdca im chcem všetkým poďakovať za to, čo urobili pre mňa a čo robia pre ostatných pacientov. Dnes ma prepustili a čaká ma rehabilitácia. Ďakujem aj všetkým, ktorí mi držali palce a posielali do nemocnice kompóty," napísal.

"Predseda vlády naďalej vykonáva svoju funkciu a komunikuje so svojím najbližším pracovným okolím," informovala premiérova hovorkyňa Beatrice Szabóová.

Premiérovi operoval srdce minulý týždeň (22.4.) prednosta a primár kardiochirurgie Michal Hulman s tímom v Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb. O aký zákrok išlo, oficiálne nepotvrdili. 

Špekulovalo sa, že mu lekári robili až trojnásobný bypass, teda odstraňujú zúženie ciev na troch miestach. Pri tomto zákroku lekári obídu pomocou spojky zúžené cievy. Premiér bol pre zdravotné problémy v nemocnici od 14. apríla, keď ho hospitalizovali s podozrením na infarkt.

 

Viac o téme: Robert Fico
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu