Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Ficov sused z nemocnice prezradil tajomstvá premiéra: Prišla radikálna zmena, je to iný človek

Robert Fico Zobraziť galériu (5)
Robert Fico (Zdroj: repro foto tv joj)

BRATISLAVA - Aký bol Robert Fico pacient? Čo robil v nemocnici vyše dvoch týždňov a kto ho chodil navštevovať? Prehovoril pacient, ktorý ležal s premiérom na oddelení Národného ústavu srdcovocievnych chorôb. Ten prezradil, že pobyt na premiérovi zanechal stopy.

Robert Fico sa konečne včera dočkal úspešného návratu z nemocnice domov. Premiér bol na izbe sám. Spoločnosť mu robila iba manželka, sestričky a lekári. "Mal tam ochranku, bola tam s ním žena, doktor a sestrička," prehovoril pre televíziu Joj pacient, ktorý s Ficom ležal na oddelení. Predsedu vlády videli iba keď sa išiel prejsť po chodbe. Na nemenovaného muža pôsobil ako hociktorý človek. "Ako bárkerý človek tu," priznal pacient z Ústavu.

Svetlana bola neustále s manželom
Zobraziť galériu (5)
Svetlana bola neustále s manželom  (Zdroj: Jan Zemiar)

Ochranka ho strážila nepretržite

Fico sa s nikým na chodbách nerozprával a podľa svedka ani sa o nikoho nezaujímal. "S nikým, nemohol ani, lebo to nikto nedovolil. Nebolo možné s ním komunikovať," povedal pacient, ktorý má dnes absolvovať operáciu trojitého bajpasu. Fica nepretržite strážila ochranka, ktorú bolo ľahké rozoznať. "Mal pištoľ, vysielačku. Čo iné to môže byť," tvrdí muž.

Tento pacient ležal s Ficom na oddelení
Zobraziť galériu (5)
Tento pacient ležal s Ficom na oddelení  (Zdroj: repro foto tv joj)

Strašne schudol

Šestnásť dní v nemocnici sa na premiérovi prejavilo. Nemocničná strava a podmienky mu ubrali pár kíl. "Akurát viem jedno. Strašne chudý. Schudol, to je pravda," povedal televízii pacient. Oslovenému mužovi v rozprávaní bránila kamera, ktorá ho nakrúcala. "Keby ste to nenatáčali, tak by som vám povedal, ale keď to natáčate, viete, môže to byť všelijaké," dodal s úsmevom chlapík. Spoza kamery sa následne ozvalo: "Nevyprávaj nič."

Nosili mu kompóty

Tesne po tom, čo premiér opustil nemocnicu, napísal na svojom Facebooku status, kde ďakoval lekárom za starostlivosť a všetkým, ktorí mu držali palce a nosili kompóty. Ľudia mu v príspevkoch želali skoré vyzdravenie. "Pán premiér, prajem skoré vyzdravenie, veľa síl a schopnosť nenechať sa rozčúliť naozaj nechutnými podpásovými útokmi," napísal Vladimír.

Tu premiéra operovali
Zobraziť galériu (5)
Tu premiéra operovali  (Zdroj: SITA)

Iní si želali, nech teraz ako premiér pohne so slovenským zdravotníctvom. "A teraz skúste urobiť konečne niečo pre zravotníctvo na oplátku," zareagoval Lukáš. Marta tiež absolvovala pred niekoľkými rokmi operáciu srdca. "Prajem skoré uzdravenie, úspešnú rehabilitačnú liečbu a postupné zaťažovanie bez stresu."

Po dvoch týždňoch doma

Premiéra Roberta Fica dnes prepustili do domáceho liečenia z bratislavského Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb (NÚSCH), kde bol operovaný a hospitalizovaný. Ficovi operoval srdce 22. apríla prednosta a primár kardiochirurgie Michal Hulman s tímom. O aký zákrok išlo, oficiálne nepotvrdili. Premiér bol pre zdravotné problémy hospitalizovaný v NÚSCH od 14. apríla.

Viac o téme: Operácia srdcaRobert FicoNÚSCH
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu