Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Škandál v parlamente, poslanec ukázal to, čo sa šepkalo roky: Dôkaz šafárenia na FOTO!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Slovákov opäť ovládlo rozhorčenie. Tentokrát za to môže odhalenie cien vybavenia kancelárii poslancov NR SR, za ktoré môže jeden z nováčikov v parlamente. Ceny totiž šokujú.

Ako na svojom Facebookovom profile uviedol Milan Uhrík, nemyslel si, že „zdedí“ kanceláriu s vybavením za takú veľkú sumu. "Ani som netušil, že ako poslanec NR SR dostanem do vienka kanceláriu s vybavením za takmer 11-tisíc eur," napísal poslanec ĽSNS. Ako je vidno aj v priloženom dokumente, sumy za niektoré položky vyrážajú dych.

Poličky za sumy v rozmedzí 298 eur až 447 eur, kancelárske stoličky za 516 eur či kancelársky stôl za viac ako 900 eur pobúrili. Poriadne prehnane pôsobí aj suma za počítač. Ide o 1238 eur, pričom samotný počítač sa dá kúpiť aj za desatinu sumy.

Kancelária NR SR
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB / Milan Uhrík)

Problémom taktiež je, že v preberacom protokole nie je uvedená mena, v ktorej sú ceny uvádzané, Netuší to ani samotný poslanec, hoci mu bolo povedané, že by to malo byť v eurách. To však podporuje teóriu veľkej predraženosti inventáru kancelárie.

V diskusii pod príspevkom sa ceny zdali privysoké aj mnohým ľuďom. „Za cenu rohového stola mám kuchynskú linku aj so stolom,“ vyjadril svoje znechutenie Jan. „Ani sa nemôžeme čudovať, že je Slovensko také slabé a vyhladované,“ pridáva sa Bruno.

Na naše otázky nakoniec reagovala aj Kancelária NR SR. "Vybavenie poslaneckých kancelárií bolo kupované jednorazovo za vlády M. Dzurindu v roku 2002. Sumy uvedené v súpise majetku sú prepočítané stanoveným konverzným kurzom na menu euro," píše sa v odpovedi.

Viac o téme: ParlamentNR SR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu