Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Danko odmieta špekulácie: O tento post nemám záujem!

Andrej Danko
Andrej Danko (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Predseda Národnej rady SR a SNS Andrej Danko nevylučuje zmeny na rôznych postoch v štátnej správe. Popiera však špekulácie, že SNS chce svojho človeka vo vedení polície. Spomína sa výmena policajného viceprezidenta, kde by údajne Danko chcel šéfa odboru špecializovaných služieb policajného prezídia Jaroslava Malíka.

"Koaličná rada nepristupovala k diskusiám o nominantoch na jednotlivých finančných a daňových úradoch či v policajných zložkách. Naším cieľom bude odpolitizovávať štátnu správu. Popieram mediálne špekulácie, ale nemôžem vylúčiť, že v jednotlivých postoch bude dochádzať k zmenám," reagoval na medializované informácie ohľadom zmien vo vedení polície.

Dodal, že ak bude dochádzať k zmenám, pôjde o obmeny, ktoré majú pomôcť systému a zabezpečovať ich budú zodpovední ministri. Týka sa to podľa neho aj nominácie v Slovenskej informačnej službe či inde. Šéf parlamentu a národniarov trvá na tom, že musí byť garantovaná nestrannosť inštitúcií, zvlášť pokiaľ ide o políciu. "Je to dôležité pre vyšetrovanie jednotlivých káuz," doplnil. 

Viac o téme: Andrej DankoSlovenská národná strana
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu