Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Dvom exministrom ide po krku vyšetrovateľ: Majú vraj prsty v prírodnej katastrofe

Lászlóa Miklós a Jaroslav Izák
Lászlóa Miklós a Jaroslav Izák (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) navrhol obžalovať dvoch bývalých ministrov životného prostredia Lászlóa Miklósa (SMK) a Jaroslava Izáka (SNS). Dôvodom je, že nedovolili vyťažiť spadnuté drevo z najprísnejšie chránených tatranských dolín Tichá a Kôprová po veternej kalamite v roku 2004. Vo svojom najnovšom vydaní o tom informuje týždenník Plus 7 dní.

"Úradu špeciálnej prokuratúry bol doručený spisový materiál s návrhom na podanie obžaloby. Dozorujúci prokurátor po preštudovaní spisového materiálu rozhodne o ďalšom postupe," povedala pre Plus 7 dní hovorkyňa prokuratúry Jana Tökölyová. Oboch stíhajú od roku 2012, keď proti nim vzniesli obvinenie pre ohrozenie a poškodenie životného prostredia a v prípade Jaroslava Izáka aj pre marenie úlohy verejným činiteľom, píše týždenník.

Bývalí šéfovia rezortu mali nečinnosťou spôsobiť, že sa v Tatrách premnožil lykožrút. Lesníci tvrdia, že ak by sa drevo vyťažilo, škoda by nebola taká veľká, drevo sa tiež mohlo ďalej využiť. Miklós svoje rozhodnutie pre Plus 7 dní obhajoval. Obvinenie označil za vykonštruované, majú byť za ním ľudia s vyššími záujmami. Exministrom hrozí osem rokov za mrežami.

Viac o téme: NávrhObžalovanieJaroslav IzákLászló Miklós
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu