Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Danko poslal Kotlebovi jasný odkaz: V televíznych diskusiách sa s ním viac nestretnem!

Andrej Danko
Andrej Danko (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Je potrebné mať vyhranený postoj a poukázať na to, že odmietame spoluprácu s ľuďmi, ktorí inklinujú k prejavom intolerancie a popieraniu holokaustu. Vysvetlil v diskusii televízie TA3 svoj súhlas a pripojenie k výzve Stop fašizmu predseda NR SR a šéf SNS Andrej Danko.

Zdôraznil, že je potrebné riešiť nárast extrémizmu a tiež to, že počet jeho prívržencov vzrastá aj preto, že politici neriešia problémy ľudí, ale svoje osobné spory. Preto podľa Danka musia politici presvedčiť ľudí, že vedia riešiť ich problémy bez extrémistického postoja. "Preto aj tých 200.000 hlasov, ktoré dostal Marian Kotleba vo voľbách, je pre mňa poučením, že sú to hlasy ľudí, ktorí majú pocit, že im nikto nepomôže a že ich nikto nechce počúvať," uviedol predseda parlamentu. 

Mandát, ktorý Kotleba získal, Danko rešpektuje, no Ľudovej strane Naše Slovensko (ĽSNS) sa nechce venovať viac, než je to potrebné. Rozhodol sa preto každú otázku smerujúcu ku Kotlebovi prejsť bez odpovede a v televíznych diskusiách sa s lídrom ĽSNS nestretávať. "O čom by sme sa rozprávali," položil rečnícku otázku Danko.

V diskusii takisto podporil návrh, aby štát preplácal stredoškolákom návštevu bývalého koncentračného tábora Auschwitz-Birkenau. "Nám v detstve prekážali ruské filmy, zábery z koncentračných táborov. No ono to do seba niečo malo. Dnes to nevidíte a mladí ľudia sa nevedia identifikovať s pocitom strachu, bolesti a hrôzy, ktorú fašizmus predstavuje,“ upozornil Danko. 

Viac o téme: Andrej Danko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu