Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Veľké povolebné priznanie Sulíka: Stretnutie s Kotlebom v Maďarsku, dôvod prekvapí

Richard Sulík
Richard Sulík (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Vyšiel s pravdou von. Líder Slobody a Solidarity Richard Sulík sa verejne priznal, že sa pred voľbami v roku 2010 stretol s Marianom Kotlebom. Cieľom stretnutia bola ako inak politika. Čo spolu riešili?

"Aby ste to mali z prvej ruky: Stretli sme sa JEDEN KRÁT a to pred voľbami v roku 2010. Stretnutie, ktoré sa z prirodzených príčin uskutočnilo v Maďarsku, bolo na moju žiadosť," priznal sa verejne Sulík. Podľa vlastných slov preberali politiku. Sulík sa ho pýtal na volebnú stratégiu a na vládu bez Fica. "Vytvorenie vlády bez Fica (áno, aj vo voľbách v roku 2010 to bola top téma) záviselo aj od toho, ako dopadne SNS a HZDS. Keďže Kotlebova ĽSNS mohla strhnúť na svoju stranu časť voličov týchto strán, osobitne SNS, zaujímalo ma, či si to Marián Kotleba uvedomuje a či tomu prispôsobuje aj volebnú stratégiu," prezradil na sociálnej sieti.

Po voĺbách v roku 2010 zostavovali vládu pravičiari na čele s Ivetou Radičovou. Ako to dopadlo je každému známe. Dnes je situácia radikálne iná. Voliči v protestných voľbách rozdali karty úplne inak. Sulík sa však za stretnutie nehanbí. Tvrdí, že nič neukradol a nie je ani nacista. Vraj ho chcú nálepkovať ako extrémistu. "Ten dnešný (príbeh - pozn. red.) je o tom, že veľa ľudí sa mi snaží nasadiť na tvár extrémistickú masku, aby tak zo zrady Mostu a Siete urobili cnosť," myslí si liberál. Uviedol tiež, že nie je pravda, že sa s Kotlebom stretol viackrát. Podľa neho to bolo iba jeden jediný raz.

Za ten čas, ktorý je v politike, sa stretol s rôznymi ľuďmi. "Nuž, pravda je taká, že za 7 rokov, ktoré som v politike som sa stretol so stovkami ľudí, dobrými, zlými, peknými škaredými, múdrymi aj hlúpymi. Konkrétne stretnutie s Kotlebom bolo v úplnom začiatku mojej politickej kariéry. Nemyslím, že som niečo spáchal, že je zo mňa nacista, zlodej či neviem čo. Ale, chápem, ak už raz nie je čo nájsť, aj stretnutie s Kotlebom poslúži," dodal Sulík.

Viac o téme: Richard SulíkMarian Kotleba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu