Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Odborníčka analyzuje VIDEO Borisa Kollára: Myslí to s utečencami vážne? Prezradila ho reč tela!

Kollárove vystúpenie analyzovala aj odborníčka na neverbálnu komunikáciu. Zobraziť galériu (3)
Kollárove vystúpenie analyzovala aj odborníčka na neverbálnu komunikáciu. (Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA - Celé Slovensko už niekoľko dní hovorí o najnovšom prírastku na našej politickej scéne - Borisovi Kollárovi. Známy milionár dokonca zverejnil video, ktoré má budúcim potenciálnym voličom objasniť, prečo sa rozhodol vstúpiť do politiky. Opýtali sme sa aj Nory Laukovej, odborníčky na neverbálnu komunikáciu, či slová Borisa Kollára skutočne korešpondujú s tým, čo si myslí.

"Čo sa týka vstupu do politiky Borisa Kollara z pohľadu neverbality má dve roviny. V úvode prezentovania na videu, kde hovorí o svojom detstve, je jeho prejav nevyrovnaný, neistý, gestikulácia je uzatváraná smerom k telu, ruky sú viac viazané v pozíciách ochrany toho, čo vnútorne prežíva," tvrdí uznávaná odborníčka.

Odborníčka analyzuje VIDEO Borisa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky.sk)

Kollár rečou svojho tela ale prezradil omnoho viac: "Z gestikulácie, práce s ramenami a mimiky tváre je možné prečítať, že nie je vysporiadaný so situáciou o ktorej hovorí, je tam prejav smútku, negatívneho prežitku, vnútorný nesúhlas a zároveň neschopnosť túto situáciu už ovplyvniť. Hovorí sa mu o nej podľa neverbality veľmi ťažko a najradšej by o tejto téme nehovoril."


Boris Kollár priznal dôvody vstupu do politiky: Zverejnil spoveď na VIDEU


Z videa tak jednoznačne vyplvýva, že ide o úprimné slová, aj keď: "Vnútorný prejav je potláčaný gestami, dvíhajúcimi sa ramenami smerom hore, kde očný kontakt, zamračenie na čele a mikrovýrazy vedľa úst hovoria o skľúčení a umocňujú negatívne prežívanie toho, čo zažil."

Boris Kollár
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Akonáhle však začne hovoriť o politike, vidno jednoznačnú zmenu v správaní sa. "Prejavy jeho neverbality po tomto prejave, vyjadrovanie sa k politickej a spoločenskej situácii je veľmi razantné, dôrazné, dynamické a jednoznačne sa vymedzujúce. Gestá sú energické, veľmi zdôrazňujúce, pohyby tela zohľadňujú vnútornú nespokojnosť, neústupčivosť, jasné vymedzenie priestoru so zdôvodňovaním," vysvetľuje Lauková.

Rozhodol som sa vstupit do politiky. Tuto si pozrite preco.

Posted by Boris Kollar on 10. november 2015

Zdá sa, že v téme utečeneckej krízy bude preto Kollár zastávať skutočne tvrdý a neústupčivý postoj. Napriek snahe o zblíženie sa s adresátom, jeho ciele sú jasné: "V jeho sedení je vidieť viac žoviálnejší, dominantný, odľahčený prístup, bez kontroly toho, čo cíti a prezentuje. Prejavuje sa neverbálne ako nespokojný, neústupčivý, ktorý vie čo chce a je si sebaistý v tom, čo chce dosiahnuť a celú situáciu sa snaží aj neverbalitou popísať viac odľahčene, avšak ohybová neverbalita prezrádza obavy, nekľud, nespokojnosť a potrebou vykonať zmeny."

 

Viac o téme: Boris KollárNeverbálna komunikácia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu