Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

ROZHOVOR s Borisom Kollárom otvorene o politike: Na vile v USA zarobím 4 milióny

Boris Kollár ide do parlamentných volieb so stranou Sme rodina. Zobraziť galériu (3)
Boris Kollár ide do parlamentných volieb so stranou Sme rodina.

BRATISLAVA - Známy podnikateľ a bonviván Boris Kollár chce zmenu. Preto sa rozhodol, že s novou politickou stranou bude v najbližších parlamentných voľbách bojovať o voličské hlasy. V rozhovore pre Topky prezradil, kedy sa v ňom toto rozhodnutie zrodilo. Okrem iného by prezradil, čo by ako prvé spravil, keby bol premiér a kto zo súčasných slovenských politikov je mu najbližší a koho má naopak v zuboch.

Podľa našich informácií nie je istota spoločného postupu s pánom Krajniakom a pánom Pčolinským stopercentná. Môžete vylúčiť, že sa do volieb nič medzi vami nezmení ani nič nestroskotá?

To máte teda veľmi zlé informácie. Naša spolupráca je 100%-ná.

Koľko ste zaplatili za stranu Náš Kraj?

Je to nezmysel. Strany sa nekupujú, v strane vás môžu iba zvoliť.

Kedy presne sa to vo Vás zlomilo a rozhodli ste sa kandidovať?

Niekedy koncom októbra. Zvažoval som to už v septembri, ale definitívne som sa rozhodol až neskôr. Práve preto sme už nestíhali zozbierať podpisy, ale riešili sme to dohodou s menšou stranou.

Čo chcete dosiahnuť vstupom do politiky?

Chceme chrániť Slovensko nielen zvonku, ale aj zvnútra. Rizkom zvonku je moslimská invázia do Európy ale zvnútra našu krajinu rozkrádajú finančné skupiny, oligarchovia a ich bábky – politici.

Vylučujete spoluprácu s ľuďmi ako Kotleba a podobne?

Vylučujem spoluprácu s týmto typom ľudí.

Nemyslíte si, že ako človek s veľkým vplyvom, by ste si mali dávať pozor na to, čo zdieľate na Facebooku? Pretože veľa informácií z Vašich komentárov sú očividné klamstvo.

V dnešnej dobe, plnej informácii to nie je jednoduché. Veď sa pozrime na „štandardné“ médiá a televízie, ktoré neraz zverejnili vyslovené nezmysly. A nikdy sa to extra neriešilo. Ale keď Boris Kollár niečo zdieľa, tak je to zlé. Pozrite si však, či sa informácie neskôr potvrdili. Keď som tvrdil, že táto moslimská invázia skončí krviprelievaním, písali o mne všetko možné. Ale po útokoch v Paríži už nikoho nezaujíma, že to bola pravda.

K akým hodnotám sa hlásite, ste skôr konzervatívny či liberálny človek?

Nie je podstatné, či je mačka čierna alebo biela, podstatné je, či chytá myši.

Preferujete silný prerozdeľovací štát či radšej menej štátu?

Z hľadiska bezpečnosti a sociálnej politiky som za silný štát, ale z hľadiska podnikateľského prostredia som za menej byrokracie.

Koľko chcete investovať do kampane?

Určite to bude menej ako tretina zákonom povoleného limitu.

Aký veľký máte majetok?

Trhová cena nehnuteľností sa stále pohybuje, čiže to sa nedá takto povedať. Ale som bohatý človek a nemusím sa obávať o budúcnosť seba a svojej rodiny.

S akou stranou si viete predstaviť spoluprácu?

Pre nás je spolupráca s inými stranami možná za predpokladu, že budú plniť dva základné body nášho programu, ktorými sú ochrana Slovenska zvonku a zvnútra. Ochrana zvonka – ide o príliv imigrantov, ktorému chceme veľmi rázne čeliť. Čo sa týka ochrany Slovenska zvnútra, ide o tú chobotnicu, ktorá úž roky vysáva Slovensko prostredníctvom skorumpovaných politikov a úradníkov. Spolupracovať budeme s tými stranami, ktoré budú tieto naše dve hlavné priority rešpektovať. Na Slovensku je peňazí dosť. My nemáme problém nasýtiť normálnych ľudí, ale máme problém nasýtiť oligarchiu.

Kto je Vám zo súčasných poslancov či politikov najbližší?

Ľudsky mi je najbližší Richard Sulík, pretože sa nebojí otvorene hovoriť čo si myslí.

Kto Vás najviac zo súčasných politikov štve?

Nemám krvavé oči. Nevstupujem do politiky kvôli nejakému politikovi, ktorý ma štve, ale kvôli tomu, aby som pomohol nastaviť systém a zamedziť to bezbrehé rozkrádanie.

Keby ste sa po voľbách stali premiérom, aké prvé tri zákony by ste hneď prijal?

Zakázal by som Topky.sk zo zákona. :)

To znie síce vtipne, ale cenzúra médií? To tu už párkrát bolo a tie režimy majú na svedomí milióny nevinných obetí. Čo vám dáva právo niečo zakazovať?

Predchadzajuca odpoved bol žart a myslím, že to bolo jasne aj vám. Tie tri smajliky tam boli preto, aby to pochopil každý.

Ste majiteľom média. Určite máte medzi svojimi poslucháčmi aj takých, ktorým sa váš obsah občas nepáči. Ako riešite tieto sťažnosti?

Poslucháči Fun rádia nám sťažnosti neposielajú. Môžu preladiť, ak sa im nahodou nepáči, čo práve vysielame.

Keby Vám po voľbách ponúkli ministerský post, aký by ste prijali?

Nejdem do politiky aby mi niekto zapchal ústa ministerským postom. Nejde mi o funkcie, chcem veci meniť.

Môžete verejnosti sľúbiť, že nevyužijete Fun rádio na svoje politické účely?

Už som to niekoľkokrát zopakoval. Fun rádio je a aj ostane zábavným rádiom.

Na Floride vraj predávate vily. Máte finančné ťažkosti?

V roku 2011 som mal voľné finančné prostriedky a nechcel som ich uložiť v banke, aby mi ich inflácia znehodnotila. Zistil som, že trh s nehnuteľnosťami je v USA na minime a teda bol dobrý čas na kúpu. Tak som investoval 6 miliónov dolárov. Dnes je trh opäť na vrchole a je čas na predaj. Odhadujem, že na predaji zarobím 4 milióny eur. To sú finančné ťažkosti? Ja som s tým spokojný.

ROZHOVOR s Borisom Kollárom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: archív B. K.)

Viac o téme: PolitikBoris KollárVoľby 2016Sme rodina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu