Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Primátorka Prešova čelí škandálu rodinkárstva: Synovej neveste mala pomôcť k teplému miestečku

Andrea Turčanová Zobraziť galériu (4)
Andrea Turčanová (Zdroj: Facebook)

PREŠOV - Primátorka Prešova Andrea Turčanová (48) čelí prvému vážnemu škandálu. Synovej priateľke, s ktorou má dcéru, mala pomôcť vybaviť miesto učiteľky v materskej škole. Čo na to pani primátorka?

Vaše tipy

Primátorkin syn Martin má priateľku Michaelu Dorkovú, ktorej sa podaril šikovný kúsok. Pravdepodobne bez potrebnej kvalifikácie sa jej podarilo dostať na miesto učiteľky v prešovskej materskej škole. Upozornil nás na to náš čitateľ. Michaela má tiež s primátorkinim synom malú dcérku. Otehotnieť mala ešte na strednej škole. Budúcej neveste tak mala Turčanová dohodiť pohodlný flek a to bez potrebnej kvalifikácie.

Úrad primátorky sa však bráni. Podľa nich došlo k neočakávanému výpadku pracovnej sily a museli to nejako pokryť. "Michaela Dorková má pracovnú zmluvu dobu určitú od 3. júna do 30. júna 2015, teda na necelý mesiac, v jednej z prešovských materských škôl, kde došlo k výpadku pracovnej sily," zareagoval pre Topky tlačový referent Milan Grejták s tým, že Turčanová "odmieta akékoľvek spájanie jej osoby s prijatím do zamestnania Michaely Dorkovej."

Dorková s primátorkiným synom Martinom
Zobraziť galériu (4)
Dorková s primátorkiným synom Martinom  (Zdroj: Facebook)

Na priamu otázku, či má mladá slečna potrebnú kvalifikáciu, odpovedali z úradu iba toľko, že si ju aktuálne robí. "Čo sa týka kvalifikácie, Michaela Dorková bola prijatá na vysokú školu pedagogického smeru, čo je v súlade s paragrafom 60 zákona 317/2009 o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch," dodal Grejták.

Primátorka Prešova Andrea Turčanová
Zobraziť galériu (4)
Primátorka Prešova Andrea Turčanová  (Zdroj: Facebook)

Na otázky, aby vysvetlila pani primátorka vzťah k Dorkovej, nám z prešovského úradu doteraz neodpovedali, ani po doplňujúcej otázke. Zjavne je to citlivá vec a preto drží bobríka mlčanlivosti.

Viac o téme: RodinkárstvoKlientelizmusPrešovAndrea Turčanová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu