Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Kiska sa vzdal funkcie a tajne emigroval do USA: Veľkolepé oslavy v Smere, Fico zloží sľub!

Andrej Kiska Zobraziť galériu (3)
Andrej Kiska (Zdroj: SITA, Facebook)

HELLERTOWN – Má toho dosť! Prezident Andrej Kiska končí! Po roku od zvolenia sa rozhodol zavesiť prezidentovanie na klinec. Dokonca už emigroval do Spojených štátov, kde bude pracovať na pumpe. Obrovský šok zažil aj Robert Fico, ktorý sa dočasne ujme funkcie hlavy štátu. Vzkriesenie zažil aj Pavol Paška. Ten povedie Smer do ďalších parlamentných volieb.

Slovenská politická scéna sa otriasa v základoch. Rok pred voľbami sa dejú prevratné zmeny. Andrej Kiska má po roku plné zuby prezidentského úradu a odstupuje. Emigruje do Spojených štátov, kde bude robiť vedúceho na pumpe. Podarilo sa nám vypátrať aj miesto, kde bude pôsobiť. Ide o severoamerické mestečko Hellertown v štáte Pensylvánia.

Má toho plné zuby

Podľa našich informácií ho práca prezidenta prestala baviť. „Má toho plné zuby. Každý deň musí vstávať a obliekať sa do práce. Navyše, novinári ho prenasledujú na každom kroku. Takto bude mať od slovenskej politiky aspoň pokoj,“ povedal pre Topky zdroj z prezidentovho okolia, ktorý si neželal byť menovaný.

Veľkolepá oslava v Smere

„Dňom 1. apríla funkciu prezidenta preberá doterajší premiér a predseda strany Smer Robert Fico,“ oznámila nám hovorkyňa strany Smer. A dodala, že už majú naplánovanú veľkolepú slávnosť v bratislavskej Redute. „Pozvali sme desiatky známych tvárí a osobností. Medzi nimi je Jozef Golonka, Ivan Gašparovič, Vladimír Mečiar, Fedor Flašík, Katarína Brychtová, Martin Nikodým či Peter Marcin,“ pochválila sa smerácka hovorkyňa.

Nová hlava štátu nám nechcela k tejto situácii prezradiť bližšie informácie. „Jediný, kto v tejto chvíli môže Slovensko stabilizovať, je Robert Fico,“ odkázali rozhodne z Úradu vlády. Sú presvedčení, že si svoje povinnosti bude plniť v plnom nasadení rovnako zodpovedne ako doteraz.

Vzkriesenie Pavla Pašku

Obrodu zažíva aj Pavol Paška. Niekdajšia dvojka Smeru sa ukázala od kauzy CT-čka na verejnosti iba na straníckych oslavách MDŽ. Už vtedy sa povrávalo, že chystá veľký návrat. Teraz prišla jeho chvíľa. Najužšie vedenie Smeru neváhalo a okamžite zareagovalo - zverilo mu predsednícku stoličku. Stranu povedie aj do marcových volieb, ktoré sa konajú za rok. Rovnako ani Paška nechcel komentovať revolučné zmeny. Chce sa sústrediť na svoju prácu ako najlepšie vie.

Pre politológa je táto šokujúca rošáda nevídaná. „V stredoeurópskom postkomunistickom priestore je krok Andreja Kisku niečo unikátne. Nič podobné som vo svojej kariére nezažil. Zaujímavý je najmä výber nasledujúceho pôsobiska. Zväčša vyslúžilí politici putujú do Bruselu alebo medzinárodných inštitúcií, ale nie do Ameriky predávať benzín či naftu,“ povedal nám známy slovenský politický analytik.

Politika ho ubíja

Kiska kedysi na pumpe rozbiehal svoju kariéru. Dotiahol to až na milionára a filantropa. Možno sa mu zacnelo za starým dobrým flekom. Miestni Američania v Hellertowne nemajú ani potuchy, aká osobnosť sa k nim sťahuje. Iba pred pol rokom si všimli veľkú zahraničnú delegáciu s policajnou eskortou, nevenovali tomu však pozornosť. Vtedy si mal Kiska obzerať nové pôsobisko.

Andrej Kiska bude pracovať v severoamerickom mestečku Hellertown
Zobraziť galériu (3)
Andrej Kiska bude pracovať v severoamerickom mestečku Hellertown  (Zdroj: TOPky, SITA)

Včera sme sa preto snažili dovolať do Ameriky, aby nám túto exkluzívnu informáciu potvrdili. Telefón zdvihol sám majiteľ pumpy. „Andrej je veľmi dobrý chlapec, pracovitý. Toto miesto si bol obzerať zhruba pred pol rokom, a už vtedy sa zmienil o slovenskej politike. Nehovoril síce veľa, ale vycítil som, že ho to poriadne nudí, doslova ubíja,“  nechal sa počuť majiteľ Jimmy Coolbridge.

Kiska už má skúsenosti s pumpárčinou

Podľa neho rozhodlo o prijatí to, že Kiska už má skúsenosti s pumpárčením. Flek po známosti však Coolbridge zmietol zo stola. „Keď mi prezradil, že už má skúsenosti s tankovaním a prácou na pumpe, neváhal som. Urobili sme výberové konanie. Prezident neprezident, u nás v Amerike dbáme na kvalitu, žiadne rodinkárstvo nepoznáme,“ dodal šťastný majiteľ s tým, že mu akurát pomohol s ubytovaním. Vraj si pýtal k domčeku aj pristávaciu dráhu pre lietadlá, ale v Hellertowne takú nezohnal.

Privítanie bolo vrelé, prezidenta vítali nápisy "Welcome mr. president". Slovenský exprezident bude pracovať klasické osemhodinové šichty. Už má za sebou aj prvú nočnú. Na slovo skúpy Úrad prezidenta nám všetky informácie potvrdil, ale taktiež nechcel bližšie nič komentovať. Iba prezradili, že svoj plat už rodinám rozdávať nebude, celý si ho ponechá pre seba.

Na Slovensko nezanevrie

Ústavní právnici krútia hlavami. „Je to pre mňa neuveriteľné. Teraz môže pán Fico kumulovať vo svojich rukách obrovskú moc. Prevzatie moci je však úplne legálna právomoc predsedu vlády v prípade, že prezident náhle odstúpi,“ zareagoval špičkový ústavný právnik pre Topky. Andrej Kiska sa po emigrácii nechce na Slovensko úplne vykašľať. Každý deň bude obsluhovať zákazníkov s malou slovenskou vlajočkou pripevnenou na hrudi.

!!! Pozor, tento článok je iba vtip !!!

Redakcia Topiek vám želá krásny prvý apríl :)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu