Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Fico: Protifašistický zväz má ponúkať pravdivý obraz o vojne

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA)

BANSKÁ BYSTRICA - Slovenský zväz protifašistických bojovníkov (SZPB) má podľa premiéra Roberta Fica na Slovensku aktuálne nezastupiteľnú úlohu v tom, aby moderným spôsobom pripomínal hrôzy vojny a podával pravdivý obraz o II. svetovej vojne.

Ako premiér uviedol v prejave na dnešnom zjazde zväzu, najmä mladí ľudia môžu mať dnes pocit, že mier je samozrejmý, pričom aj udalosti na Ukrajine ukazujú, že to tak nie je.

Podľa Fica dnes niektoré médiá podávajú skreslený obraz o II. svetovej vojne, jej príčinách a podiele jednotlivých krajín. Mladí ľudia vojnu vnímajú cez filmy typu Zachráňte vojaka Ryana a potom nedoceňujú úlohu Červenej armády. Premiér vo svojom príhovore viackrát zopakoval, že hoci otvorenie západného frontu bolo veľmi dôležité, najväčší podiel na páde fašizmu a víťazstve v II. svetovej vojne mala Červená armáda a národy Sovietskeho zväzu. 

Členov SZPB premiér vyzval, aby pozývali mladých ľudí a cez historické fakty im vysvetľovali pravdu o vojne. Odporučil im robiť to atraktívnou a pre mladých ľudí zaujímavou formou, pričom im prisľúbil podporu vlády. 

Viac o téme: Robert Fico
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu