Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Prehovoril človek, ktorý stojí za firmou s CT-čkom: DÔKAZ nám tvrdil, že s obchodom nič nemá!

Juraj Koval Zobraziť galériu (2)
Juraj Koval

BRATISLAVA - Zvrat ako hrom! Po týždni hádok a parlamentného odvolávania kvôli kšeftu v piešťanskej nemocnici sa ozval skutočný vlastník. Teda aspoň to o sebe tvrdí právnik Juraj Koval, šéf banskobystrického hokeja. Vraj sa neozval skôr, lebo bol desať dní v USA a o ničom nevedel. Už zajtra sa rozhodol odvolať celé vedenie spoločnosti, ktoré obvinil z nezvládnutia situácie, ktorá spôsobila politizáciu kontroverznej firmy. Údajne to ani nie je jej biznis. Nám však pritom napísal ešte minulý týždeň. V e-maili zatajil, že by bol majiteľom firmy.

Prinášame vám list, ktorý poslal Koval jednotlivým redakciám. Priznáva sa v ňom k tomu, že je majiteľ spoločnosti, a že zajtra zvoláva schôdzu Medical Group, na ktorej sa chystá odvolať celé vedenie firmy. Kauzu CT-čka považuje za ich vážne zlyhanie.

"Dovoľte mi zareagovať na informácie, ktoré sa v poslednom týždni objavili v médiách a aj prostredníctvom vyjadrení politických predstaviteľov v súvislosti so spoločnosťou MEDICAL GROUP SK a.s. (ďalej len Medical Group). Som jediným vlastníkom spoločnosti a predsedom jej Dozornej rady. Dôvodom mojej reakcie v tomto čase je skutočnosť, že som bol v posledných 10 dňoch v USA a na Slovensko som pricestoval až dnes v dopoludňajších hodinách.

Predovšetkým chcem vysloviť ľútosť nad tým, že značka našej firmy bola hrubo zneužitá a to bez vedomia dozornej rady na účely, ktoré vôbec nesúvisia s hlavným predmetom podnikania Medical Group. Naša firma sa zaoberá predovšetkým distribúciou liekov a zdravotníckeho materiálu. Jej náplňou nie je dodávka medicínskej techniky. Napriek tomu sa Medical Group zúčastnila tendrov, ktoré s jej náplňou práce nijak nesúvisia. Považujem to za vážne zlyhanie predstavenstva spoločnosti a jej generálnej riaditeľky. Aj preto zvolávam na zajtrajší deň rokovanie príslušných orgánov spoločnosti Medical Group Europe, a.s. Praha a Medical Group SK, a.s. za účelom odvolania generálnej riaditeľky a predsedkyne predstavenstva z funkcií v týchto spoločnostiach, a tiež k ďalším personálnym zmenám.

 Zároveň chcem vyjadriť ľútosť a znepokojenie nad tým, že sa značka Medical Group stala predmetom politického boja a že došlo v súvislosti s ňou k vysloveniu množstva dezinformácií a klamstiev. Predovšetkým chcem zdôrazniť nasledovné:

- Ako predseda dozornej rady Medical Group, som zároveň jediným vlastníkom firmy

- Ani súčasný predseda NR SR a ani firmy, ktoré boli v súvislosti s Medical Group v posledných dňoch spomínané (napr. skupina Penta), nemajú žiadny vlastnícky podiel v Medical Group a ani sa nijak na riadení a rozhodovacích procesoch v Medical Group nepodieľajú.

- Osoby, ktoré tvoria Dozornú radu Medical Group sú mojimi osobnými nominantmi a vyberal som ich so zreteľom na ich profesionálne skúsenosti v oblasti distribúcie liekov a zdravotníckeho materiálu.

Kategoricky sa ohradzujem voči ďalšiemu zapájaniu Medical Group do politického boja. Zajtrajším dňom naša firma vyvodí konzekvencie voči manažmentu spoločnosti, ktoré sa dopustilo vážnych prešľapov a to bez nášho vedomia a týmto krokom považujeme kauzu za uzatvorenú. Ďalšie útoky na Medical Group budem vnímať ako snahu nekalým spôsobom poškodiť povesť firmy a budem pripravený vyvinúť všetky právne prostriedky k tomu, aby som firmu ochránil.

JUDr.Juraj Koval
Vlastník a predseda dozornej rady MEDICAL GROUP SK a.s."

Topkám písal Koval 5. novembra z USA?

Juraj Koval v liste tvrdí, že nemohol reagovať, keďže bol v USA 10 dní. My však zverejňujeme jeho odpoveď ešte z minulého týždňa, ktorú nám zaslal. Pýtali sme sa ho aj na majetkové pomery v spoločnosti. Písal, že zo svojho postavenia nemal s obchodom nič spoločné. Už týždeň pritom opozícia obviňuje Pavla Pašku z toho, že práve on stojí za touto firmou. Kryť to má spoločnosť z Belize, ktorá sídli na rovnakej adrese, ako spoločnosť s názvom Penta Entreprises.

 

Prehovoril človek, ktorý stojí
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: topky)

Životopis Juraja Kovala 

JUDr. Juraj Koval, advokát absolvent Právnickej fakulty UPJŠ v Košiciach s vyznamenaním v roku 1982,    

od r. 1982 do r. 1988 pracoval ako podnikový právnik

 od 30.8.1991 nadobudol licenciu komerčného právnika a začal vykonávať toto slobodné povolanie,    od r. 1993 je advokátom    

je členom rozkladovej komisie Úradu pre finančný trh SR pre oblasť poisťovníctva   

 

Krajňák: Zvažujem právne kroky voči Lipšicovi a Matovičovi

Podnikateľ Marián Krajňák zvažuje právne kroky voči predsedovi strany NOVA Danielovi Lipšicovi a lídrovi OĽaNO Igorovi Matovičovi. "So spoločnosťou Medical Group ani s aktivitami investičnej skupiny Penta nemajú moje podnikateľské aktivity nič spoločné. V investičnej skupine Penta som ukončil pracovný pomer k 30. 4. 2012. V Pente som pracoval ako investičný manažér. Viac ako dva roky sa venujem výhradne vlastným podnikateľským aktivitám, a to hlavne v oblasti nákupu a predaja nehnuteľností, v maloobchode a v agropodnikaní," uviedol vo vyhlásení pre médiá Krajňák.

Biznisman priznáva, že bol vlastníkom spoločnosti WALSALL HOLDINGS LTD, vlastní aj iné firmy, a svoje vlastníctvo nijak neskrýva a nemaskuje. "Odvodzovať od faktu, že na nejakej adrese v Belize City sídlia firmy, to, že tieto firmy vykonávajú spoločné podnikateľské aktivity, je scestné. Dokazuje to úplnú ignoranciu a neznalosť zo strany autora týchto výrokov. Firmy, ktoré vlastním, alebo som vlastnil v minulosti, nemajú so subjektmi, ktoré spomína poslanec Lipšic (Medical Group či investičná skupina Penta) nič spoločné a týkajú sa výhradne mojich vlastných podnikateľských aktivít," konštatoval Krajňák. Preto bude v súvislosti s Lipšicovými a Matovičovými vyjadreniami zvažovať právne kroky. 

Tvrdenie investičnej skupiny Penta, že nemá žiadne podnikateľské aktivity na Belize, sa dá podľa hnutia NOVA vyvrátiť pohľadom do Obchodného registra, informovala v pondelok strana Daniela Lipšica. Tvrdí, že na tej istej adrese Mapp street 1 v Belize City sídlia ako schránkoví vlastníci spoločnosti Medical Group SK a Penta Enterprises Ltd., tak aj spoločnosť, ktorej stopy vedú k predstaviteľom Penty. "Ide o WALSALL HOLDINGS LTD., ktorá bola do januára tohto roku spoločníkom slovenskej firmy K-ONE s. r. o. Konateľom K-ONE s. r. o. je od apríla 2014 Marián Krajňák, rodinný príslušník spolumajiteľa Penty Jaroslava Haščáka," uvádza NOVA. Hnutie podotýka, že K-ONE s. r. o. sídlila od júna 2012 do apríla 2013 v Digitalparku v Bratislave. Poukazuje aj na to, že Krajňák pôsobil vo viacerých spoločnostiach vlastnených Pentou. Predseda hnutia NOVA Daniel Lipšic v pondelok doobeda spájal s investičnou skupinou firmu Penta Enterprises Ltd. 

Investičná skupina Penta zásadne odmieta akékoľvek majetkové či iné prepojenie na spoločnosť Penta Enterprises Ltd so sídlom na Belize. "Investičná skupina Penta nevyužíva pre svoje podnikateľské aktivity jurisdikciu Belize a nemá v tejto jurisdikcii žiadne spoločnosti," uvádza sa v stanovisku Penty. Penta rovnako zásadne odmieta akékoľvek spájanie svojej značky s aktuálnou medializáciou aktivít spoločnosti Medical Group. Zástupcovia Penty podajú na poslanca Daniela Lipšica pre jeho pondelkovú aktivitu trestné oznámenie.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu