Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Nagy: V europarlamente by malo byť právne minimum menšín

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Právne minimum menšín navrhuje v Európskom parlamente (EP) slovenský europoslanec József Nagy (Most-Híd). Ako uviedol v stanovisku, práve v týchto dňoch rozhoduje predsedníctvo Výboru pre občianske slobody, spravodlivosť a vnútorné veci (LIBE) o priebehu schôdzí Európskeho parlamentu na budúci rok.

Nagy predložil medzinárodným kolegom viacero návrhov týkajúcich sa situácie menšín. Jedným z nich je príprava tzv. správy z vlastnej iniciatívy o situácii pôvodných menšín v EÚ. Druhý návrh požaduje dôkladnú analýzu tejto problematiky v rámci verejnej odbornej debaty.

"Ako som už zdôraznil pri mojom zvolení, situácia pôvodných národnostných menšín je mojou prioritou v Európskom parlamente. Mandát považujem za svoju misiu k zlepšeniu situácie menšín v Európe a budem sa snažiť dosiahnuť, aby sa nikto necítil ako druhoradý občan, napríklad na Slovensku. Tento problém ovplyvňuje život každého siedmeho občana EÚ, a preto je nevyhnutné, aby sa ním výbor LIBE dôkladne zaoberal," uzavrel Nagy s presvedčením, že vedenie výboru podporí jeho návrhy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu