Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Poslanci majú Pašku plné zuby: Chcú ho odstrániť, stavajú tribúnu a chystajú veľkú akciu!

Pavol Paška Zobraziť galériu (5)
Pavol Paška (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Čaká nás ďalší protest! Opozícia v týchto dňoch nedá spať Pavlovi Paškovi. Po utorkovom proteste pred jeho vilou v Košiciach, sa chystá nová demonštrácia. Tento raz je to za jeho odvolanie z pozície predsedu parlamentu. Opozičníci majú plné zuby korupcie, za ktorú podľa nich nesie zodpovednosť práve Paška a vyzývajú ľudí do ulíc!

Najnovší protest organizujú opoziční politici Hlina, Lipšic, Matovič a Sulík. Akcia sa koná už zajtra o piatej popoludní na Námestí SNP v Bratislave. Dokonca už stavajú aj tribúnu. Nezaradený poslanec Alojz Hlina o tom informuje na Facebooku.

 

Organizátori na stránke píšu, že "Slovensko je ťažko skúšaná krajina, ale nie je na tom až tak zle, aby občania Slovenska museli trpieť vo funkcii predsedu NRSR Pavla Pašku. Musíme sa vrátiť do ulíc, tam, kde to všetko začalo a povedať jasne, že takto si to nepredstavujeme. Človek ako Pavol Paška nemôže byť predsedom nášho parlamentu. Príďte podporiť výzvu na odstúpenie Pavla Pašku z funkcie predsedu NRSR, ktorá bude adresovaná poslancom Národnej rady za stranu Smer dňa 14.11.2014 o 17:00 na Námestí SNP v Bratislave. Na Námestí SNP sme pred dvadsiatimi piatimi rokmi začali náš boj o slobodu a lepšiu krajinu. Žiaľ, neboli sme dôslední", vyzývajú ľudí poslanci.

Tribúna už stojí
Zobraziť galériu (5)
Tribúna už stojí  (Zdroj: Facebook)

Postavená tribúna by tam mala stáť až do pondelka, teda 17. novembra, kedy bude mať väčšina Slovákov voľno, keďže je to štátny sviatok.

Poslanci majú Pašku plné
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook)

Na protest dorazí aj Sulík, na ktorého spolu s Matovičom a Lipšicom podal Paška trestné oznámenie. „Pravdepodobne so zámerom zdiskreditovať ma a vytvoriť o mne obraz skorumpovaného politika, predstaviteľa strany Smer-SD, ale hlavne pravdepodobne aj so zámerom zdiskreditovať a poškodiť všetkých kandidátov strany Smer-SD, ktorí kandidujú za starostov, primátorov, poslancov mestských a miestnych zastupiteľstiev v sobotu v komunálnych voľbách,“ vyhlásil Paška.

Poslanci majú Pašku plné
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook)

Akciu oznámilo aj SDKÚ.

 

Proti Paškovi aj v utorok

Proti Paškovi sa protestovalo aj tento utorok. Demonštranti sa zišli pred jeho vilou v Košiciach. „Zlodej z parku za mreže, Dosť bolo arogancie, Paška odstúp ! Hanba kachličkárovi,“ znelo v parku. A. Hlina vyzval ľudí, aby hlasne vyjadrili svoj protest voči Pavlovi Paškovi a zhromaždenie na jeho odvolanie plánuje aj v piatok v Bratislave. „Nech sa ho Fico konečne zbaví. Smer predsa môže byť aj bez Pašku. A keď nie a rozpadne sa, nebude to tiež nikomu prekážať,“ prehovoril k davu. „V tomto dome býva človek, ktorý sa vám vysmieva o tváre,“ povedal rečník z OĽaNO Jozef Viskupič.

Poslanci majú Pašku plné
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Miro Vacula)

Samotní Košičania neskrývali voči Paškovi odpor. „Je arogantný zlodej. Mal by odstúpiť. Polarizuje nielen Smer, ale i celú spoločnosť. Je niečo podobné ako Harabin, ktorý polarizuje súdnictvo,“ povedala nám pani Helena. „Čo musí mať na Fica, že ho stále drží na takom poste,“ pridali sa ďalší okolostojaci.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu