Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

V nemocnici už majú nástupcov Ega a Zmajkovičovej: Vraj ich vymenovali protizákonne!

Mária Domčeková - riaditeľka piešťanskej nemocnice
Mária Domčeková - riaditeľka piešťanskej nemocnice (Zdroj: SITA)

PIEŠŤANY - Nová správna rada Nemocnice Alexandra Wintera v Piešťanoch je podľa jej člena Alana Suchánka kreovaná v rozpore so zákonom o neziskových organizáciách a zakladacou listinou nemocnice. Suchánek aj s kolegyňou Magdalénou Kovačovičovou na jej prvom rokovaní namietali menovanie štyroch zástupcov ministerstva zdravotníctva. Podľa ich názoru má ministerstvo nárok len na troch členov správnej rady.

Noví členovia správnej rady si na jej prvom rokovaní vyžiadali od riaditeľky nemocnice Márie Domčekovej dokumentáciu o verejnom obstarávaní o medializovanom nákupe CT prístroja a informácie žiadali aj od Suchánka a Kovačovičovej, ktorí na sporný nákup upozornili. Návrh na odvolanie Domčekovej z funkcie nepadol, podľa Suchánka je to pri terajšom zložení správnej rady zbytočné. 

Suchánek však upozornil na to, že terajšia riaditeľka, ktorá je vo funkcii od roku 2012, neprešla výberovým konaním. Minister zdravotníctva Viliam Čislák menoval do správnej rady Janu Kováčovú, Milana Brdárskeho, Petru Kováčikovú a Petra Magulu po tom, ako jeho predchodkyňa Zuzana Zvolenská štyroch členov v súvislosti s kauzou CT prístroja odvolala. 

Piešťanská nemocnica si ešte v roku 2012 vo verejnom obstarávaní vybrala CT prístroj za približne milión eur, napokon ho však nekúpila. V tomto roku si v novom výberovom konaní vybrala iný prístroj za 1,6 milióna eur, ktorý mala dodať firma Medical Group SK. Na sporný nákup CT prístroja upozorňovali ministerku zdravotníctva Zuzanu Zvolenskú členovia správnej rady piešťanskej nemocnice, lekár Alan Suchánek a zdravotná sestra Magdaléna Kovačovičová. V súvislosti s týmto prípadom sa opozícia cez víkend a v pondelok pokúsila v Národnej rade SR odvolať premiéra Roberta Fica. Parlament o tomto bode rokoval 49 hodín, poslanci Roberta Fica neodvolali. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu