Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Čaplovič: Jedným z mojich cieľov je revitalizácia odborného školstva

Dušan Čaplovič
Dušan Čaplovič (Zdroj: SITA)

HODRUŠA-HÁMRE - Jedným z cieľov ministra školstva Dušana Čaploviča (Smer-SD) je revitalizácia odborného školstva. Uviedol to dnes na margo potenciálneho uprednostnenia odborných škôl pred gymnáziami na pôde Súkromnej strednej umeleckej školy (SSUŠ) v Hodruši-Hámroch (okres Žarnovica).

"Nesporne medzi to odborné školstvo patrí aj takáto súkromná umelecká škola, ktorá vychováva mladých ľudí v oblasti tvorivosti, zručnosti, v takých profesiách, ktoré Slovensko potrebuje. Práve takéto školy by mali dostať a budú dostávať zelenú," povedal ďalej Čaplovič a doplnil, že trh práce je predovšetkým hladný po takýchto odborníkoch zo stredného aj vysokého školstva.

"Týmto smerom chcem naozaj nastoliť aj rotačnú politiku, aj zameranie rôznych štipendií, predovšetkým motivačných, ktoré by orientovali mladých ľudí na odborné profesie," dodal s tým, že mladí ľudia tak nebudú vychovávaní pre úrady práce, ale pre trh práce.

Čaplovič sa na margo zmien v maturitách vyjadril, že ďalšie systémové zmeny sa budú určite robiť s veľkým predstihom. Podľa jeho slov sa budú týkať slovenského jazyka, a to konkrétne využívania tvorivosti textu v komunikačnej a písomnej podobe.

Minister dnes zároveň na pôde školy odovzdal aj čestné uznanie za vynikajúce študijné výsledky a prácu s kovom študentke SSUŠ v Hodruši-Hámroch Anežke Grúberovej.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu